Yerli aşıda 'yan etki' açıklaması

TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Hasan Mandal, Kocaeli’nin Gebze ilçesinde araştırma ve geliştirme çalışmalarının devam ettiği yerli aşı hakkında açıklamalarda bulundu.

Kocaeli'nin Gebze ilçesinde bulunan TÜBİTAK Gen Mühendisliği ve Biyoteknoloji Araştırma Enstitüsü'nde, yerli aşı çalışmaları hız kesmeden devam ediyor.

TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Hasan Mandal, yıl sonuna doğru aşının Faz3 çalışmalarının tamamlanmasını hedeflediklerini ve ilk olarak Türkiye'de daha sonra tüm dünyada insanların kullanımına sunulacağını belirtti.

“Şu ana kadar bir yan etki gözükmedi”


Bu çalışmanın içinde 17 araştırma projesinin 7'sinin aşı çalışmaları olduğunun altını çizen Prof. Dr. Mandal, “Bunun üçünde daha hızlı ilerledik. Bu 3 çalışmanın birisi ben ve bakan beyin de gönüllü olduğu virüs benzeri parçacık aşımızla Faz1 çalışmaları 27 Mart tarihinde başladı ve inşallah bu hafta sonunda Faz1 çalışmaları tamamlanacak. Biz de bu hafta sonu inşallah 2. dozlarımızı olacağız. Sonrasında hemen bunların tetkikleri yapılacak. Şu ana kadar bir yan etki gözükmedi. Ama daha ayrıntılı tetkikleri yapılacak. Bu sefer de etkililiğinin çalışmaları için Faz2 çalışmaları ay sonunda başlayacak. 25 Nisan tarihinde de diğer bir aşı adayımız olan yenilikçi inaktif aşı için de çalışmalarımız başladı, Faz1 çalışmaları. İnşallah yakın zamanda da Adenovirüs tipi aşımızda da Faz1 çalışmalarımıza başlamış olacağız. Yani bu şekilde 7 aşımızdan üçünde daha hızlı bir şekilde ilerliyoruz” şeklinde konuştu.

 

siyasetcafe.com

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

İlgili Haberler

41 gündür kayıptı: Cesedi okul bahçesinin trafosunda bulundu
3 Mayıs 2021 koronavirüs tablosu açıklandı

Sağlık Haberleri