Yılbaşı tatili turizm sektörünü hareketlendirecek mi?

Yılbaşı tatilinin hafta sonuyla üç güne denk gelmesini fırsat bilen vatandaşlar, turizmi canlandıracak. TÜRSAB Başkanı Başaran Ulusoy, 1 Ocak'ın pazartesiye denk gelmesi dolayısıyla yılbaşı turlarında geçen yıla göre ciddi bir artış olduğunu söyledi.

Acentelerden alınan bilgiye göre yılbaşı turlarında geçen yıla göre yüzde 30-50 arasında talep artışı yaşandığını bildiren Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Başkanı Başaran Ulusoy,  yılbaşı tatili dolayısıyla 2 gece 3 gün ve 3 gece 4 günlük turlara talebin yüksek seviyede bulunduğunu bildirdi.

Yılbaşı tatilini kapsayan 3 günlük sürede günübirlik turlara da ilgi gösterildiğini ifade eden Ulusoy, "Günübirlik turları da eklediğimiz zaman seyahat acenteleri vasıtasıyla 150-200 bin civarında kişinin yılbaşını da kapsayan haftada tatile çıkacağını düşünüyoruz. Bunun sonucu oluşacak ekonomik büyüklüğün ise 200-250 milyon lira aralığında olmasını bekliyoruz” açıklamasında bulundu.

-YURTDIŞI TUR PLANI YÜZDE 15 CİVARINDA-

Talebin önemli kısmının yurt içi turlara yönelik olduğunu, yurt dışı talebin yüzde 15'ler düzeyinde bulunduğunu söyleyen Ulusoy, şunları kaydetti:

"Yurt dışında İtalya, Orta Avrupa, Yunanistan ve Bulgaristan'ın yanı sıra vizesiz Balkan ülkeleri, Kıbrıs ve Ukrayna talep gören yerler arasında. Yurt içinde yılbaşı tatili yapmayı planlayan vatandaşlarımızın tercihinde ise ilk sıralarda kayak merkezleri bulunuyor. Uludağ başta olmak üzere Kartalkaya, Erzurum/Palandöken, Kartepe, Erciyes ve Sarıkamış kayak merkezlerine talebin yanı sıra termal tesislerde Afyonkarahisar, Bursa ve Yalova'ya da ilgi bulunmakta. Bunun yanı sıra Antalya bölgesindeki yılbaşı programlarıyla öne çıkan tesislere talep bulunmaktadır."

Siyasetcafe.com

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri