Yörük Toyu'ndan Mehmetçiğe tam destek

Antalya Uluslararası Yörük Toy'u 26. kez Türkiye'nin Yörük Türkmenlerini bir araya getirdi. Yörük Türkmenlerin bu yıl ki büyük buluşmasında Mehmetçiğe de tam destek geldi.

Antalya'da, Düzlerçamı piknik alanında haftasonu düzenlenen 26. Yörük Toyu'nun ilk gününde deve katarı ile temsili yörük göçü yapıldı.

Eskişehir, İzmir, Aydın gibi illerin halk oyunları topluluklarının yanı sıra, Tebriz'den gelen konuklar geleneksel halk danslarını sergiledi.

İki gün süren etkinliğin sonunda, Avşarlardan, Honamlılara, yurdun dört bir yanından 300 dernek ve konfederasyonun desteklediği Yörük Türkmen Bildirisi, coşkulu alkışlar arasında ilan edildi. Bildiride Vatan Savaşının da, Diyarbakır Anaların evlat nöbetinin de, altı çizildi. Her yıl manifestolarını ilan eden Yörük Türkmenlerin bu yıl ki büyük buluşmasından, demokratik kılıflar altında terörü destekleyen tüm unsurlara karşı mücadele kararlılığı yükseldi. Mehmetçiğe tam destek geldi.

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI YOKTU

Etkinlikte aşıklar, Selahattin Kazanoğlu ve Muhsin Yaralı, geleneksel atışma kültürünü sergiledi. Yerel sanatçılar, çoban kavalı, sipsi, cura gibi sazlarla Teke yöresinin halk ezgileri ile sahne aldı. Etkinliğin resmi açılışına, Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, Kepez Belediye Başkanı, Hakan Tütüncü, Döşemealtı Belediye Başkanı Turgay Genç, Kepez Kaymakamı Hamdullah Suphi Özgödek, Döşemealtı Kaymakamı Cengiz Cantürk, Akdeniz Üniversitesi Yörük Araştırma ve Uygulamaları Merkezi Müdürü Fatih Uslu ve Vatan Partisi Genel Sekreteri Utku Reyhan katıldı.

 

 

Üç yüz kadar dernek ve federasyonun onay verdiği sonuç bildirgesini, Yörükler Derneği Yönetim Kurulu Üyesi İshak İltar okudu. 
 

Bildirgedeki 13 madde arasında şunlar da yer aldı:

"Bilindiği üzere ülkemiz içeride ve dışarıda geleceğimizi etkileyecek birçok sorunlarla karşı karşıyadır.

Bu sorunları aşmamız ortak değerlerimizde birlikte hareket etmemize bağlıdır.

Türk milletinin devletiyle milletiyle bölünmez bütünlüğü en temel değerimizdir.

Bu anlamda;

1 – Bir insanın anadilini konuşması evrensel bir haktır, Türkiye Cumhuriyeti Devletinin resmi dili Türkçedir.

2 – Rengini şehitlerimizin kanından alan ay yıldızlı bayrağımız, Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin tek bayrağıdır.

3 – Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin sınırları Misak-ı Milli ile belirtilmiştir, asla değiştirilemez. Bu günkü sınırlarımızın dışında kalan fakat Misak-ı Milli’nin içerisindeki vatan topraklarına olan gönül bağımız güçlendirilmelidir. Misak-ı Milli sınırlarını tehlikeye düşürecek yakın çevremizdeki her türlü oldubittiye asla müsaade edilmemelidir.

4 – Türkiye Cumhuriyeti ile diğer Türk devletleri ve akraba topluluklarla arasında ortak alfabe çalışmaları neticelenmeli, Türkçemizin bilim dili olarak kullanılması yaygınlaştırılmalıdır.

5 – Demokratik hukuk devleti ilkelerine bağlı kalmak kaydı ile kazanılmış demokratik haklardan doğan yasal gücü, terör örgütlerine maddi ve manevi anlamda servis eden her kim olursa olsun, demokratik kazanımları elinden alınmalı ve devletin her türlü imkânlarından men edilmelidir.

6 – Önceki yıllarda devletimizin iyi niyetli yaklaşımlarından yararlanarak mevzi kazanan terör örgütlerinin, halkın üzerinde kurduğu baskılar neticesinde, evlatlarını teröristlere kaptıran aileler, devletimizin teröristlere göz açtırmamasıyla birlikte terör örgütlerine kafa tutar hale gelmişlerdir. Milletçe terör örgütlerine kafa tutan ailelere desteğimiz tamdır.

7 – Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün evrensel değerlere dayalı bir dünya devleti olarak kurduğu Türkiye Cumhuriyeti Devleti hiçbir sosyal gruba, cemaate ve tarikata emanet edilemez.

8 – Türkiye Cumhuriyeti Devleti, Ortadoğu’da siyasi ve askeri olarak varlığını güçlendirerek devam ettirmelidir. Bu anlamda devletimizin net bir şekilde yanındayız.

9 – Tarımda milli tohuma dayalı üretime geçmeliyiz.

10 – Ormanların gerçek sahibi olan Yörüklerin ormanlardan ayrı bırakılmasıyla, başta orman yangınları olmak üzere birçok olumsuz gelişmeler sürekli olarak gündeme gelmektedir. Ormanlarımız, asli sahibi olan Yörüklere açılmalı ve olumsuzlukların giderilmesi sağlanmalıdır.

11 – Konargöçer Yörük yaşamı teşvik edilmeli, Yörük yaşam biçimi ve kültürü somut olmayan kültürel miras kapsamında korunmaya alınmalıdır.

12 –Esnaf ve sanatkârların durumu ahilik ilke ve geleneği kapsamında yeniden değerlendirilmeli, esnaf ve sanatkârlar bu kapsamda eğitilmeli ve geliştirilmeleri sağlanmalıdır.

13 - Türkiye Cumhuriyeti’nin ilk dönemlerinde olduğu gibi, madenlerin millileştirilmesi önem arz etmektedir.

Anadolu birliğinin sağlanmasında büyük rol oynayan Anadolu erenlerinin, Alperenlerinin yolundan ayrılmadan birlik ve beraberliğin sağlanmasının yanında bölgemizde ve dünyada güçlü ve etkin bir TÜRKİYE Yörüklerin en temel isteğidir."


'HEPİMİZ MEHMETİZ'

 

Vatan Partisi Genel Sekreteri Büyük Toy'da Yörük Türkmenler'e Diyarbakır Analarının selamını ulaştırdı.

 

 

Reyhan, "Madem ki bugün burada bir meclis kuruldu, ülkemizin sorunlarımızı da çözümlerini de burada konuşacağız" diye konuştu ve Toy'un yapıldığı saatlerde, Fırat’ın doğusuna yönelik başlayan Barış Pınarı Harekatı’na destek verdi:

"Ordu harekete geçti mi, Türk askeri yürüdü mü, işte o zaman muhalefet ortadan kalkar. İşte o zaman Türk Milleti birleşir, Mehmetçiğinin arkasında kale gibi durur. Mehmetçiğin düşmanın üzerine yürüdüğü yerde, ayrım gayrım olmaz. Birlik olur, beraberlik olur, gardaşlık olur."

Vatan savaşında ülkemizin yalnızca terörle mücadele etmediğini, kutlu bir savaş verdiğini belirten Reyhan, nihai sonucun yine zafer olduğunu söyledi:

"Türk halkının 100 yıl önce yürüttüğü bağımsızlık, birlik ve vatan mücadelesinin devamıdır. Türk milletinin ve Türk devletinin bağımsızlık ve birlik mücadelesidir, savaşıdır. Bu emperyalist şeytanları 100 sene önce nasıl denize döktüysek, bugün ki akıbetleri de bundan farklı olmayacaktır." ifadelerini kullandı.

Vatan Partisi Genel Sekreteri, Milletin has evlatlarına teşekkür etti. Mehmetçiğe zafer diledi.

"Sevgili canlar, sizler bu milletin ve devletin teminatısınız. Burada bir Türk töresini canla başla, bin bir zahmetle yürütüyorsunuz, yaşatıyorsunuz. Sizlere bu millet, bu devlet ve bu yerel yönetimler ne kadar teşekkür etse azdır. Mehmetçiğimiz muzaffer, Milletimiz bahtiyar olsun."

 

siyasetcafe.com

 

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

İlgili Haberler

Nazlı Ilıcak ve Ahmet Altan hakkında flaş karar
Deprem sonrası İstanbul'da 5 ilçede 6 okul boşaltılıyor!

Gündem Haberleri