YSK'dan Kılıçdaroğlu'na kınama 

Yüksek Seçim Kurulu yaptığı açıklamada; "CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, kurul üyelerine tehdit ve hakaret içeren gerçek dışı ithamlarda bulunmuştur. Bu tür nitelikte ve ağırlıkta olan söz ve davranışları kınıyoruz" ifadelerini kullandı. 

Yüksek Seçim Kurulu'ndan yapılan açıklamada; "CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, kurul üyelerine tehdit ve hakaret içeren gerçek dışı ithamlarda bulunmuştur. Hakimlerin verdikleri kararlar nedeniyle kişisel olarak hedef gösterilmesi ve itibarsızlaştırılması kabul edilemez. Bu tür nitelikte ve ağırlıkta olan söz ve davranışları kınıyoruz" ifadelerini kullandı.

Yüksek Seçim Kurulu, (YSK) CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun 7 Mayıs'ta TBMM'de yaptığı konuşmayla ilgili olarak bir açıklamada bulundu. 

YSK Kılıçdaroülu'na tepki gösterdiği açıklamasında şu görüşlere yer verdi:

"YSK ÜYELERİNE İSNAT VE İFTİRALARDA BULUNMUŞ"

"İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı Seçiminin iptaline dair kararın açıklanmasından sonra 7 Mayıs 2019 Salı günü Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Türkiye Büyük Millet Meclisinin çatısı altında yaptığı açıklamada; Kurul üyelerine tehdit, hakaret içeren beyanlarda ve gerçek dışı itham, isnat ve iftiralarda bulunmuş, bazı Kurul üyelerini, isimlerini okumak suretiyle yuhalatmış ve hedef göstermiştir."

"REDDEDİYOR VE ŞİDDETLE KINIYORUZ"

YSK'nın açıklamasında, "Anayasa ve Kanunlar, yasama organı üyesi olmanın sağladığı dokunulmazlığın hukuki korumasına sığınarak, bir kimseye suç işleme ve yargı organı mensuplarına hakaret etme serbestisi tanımaz" dendi.

Açıklama, "Bu nitelik ve ağırlıkta olan söz ve davranışları reddediyor ve şiddetle kınıyoruz" ifadeleriyle tamamlandı.

 KILIÇDAROĞLU: ŞEYTANLARDAN OLMAYACAĞIZ 

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Yüksek Seçim Kurulu’nun (YSK) TBMM’deki konuşması hakkında yaptığı açıklamaya Twitter hesabından yanıt verdi. Kılıçdaroğlu şunları kaydetti:

“Elbette karşılarında duracağız, susmayacağız. Hakkı, hukuku, adaleti ve vicdanı savunacağız. Onlardan korkmayacağız, yılmayacağız! Haksızlık karşısında susan dilsiz şeytandır. Şeytanlardan olmayacağız. Demokrasiyi, adaleti, halkı, halkın oyunu, hakkımızı sonuna kadar savunacağız.” 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

İlgili Haberler

MYK kararı açıklandı: HDP yine İmamoğlu dedi 
İçişleri Bakanlığı'ndan İstanbul açıklaması
Pornocudan da destek alan İmamoğlu: Mağdurum 

Siyaset Haberleri