Zafer Partili Lütfü Şahsuvaroğlu'ndan tepki çeken sözler! 'Türk bir kavmin adı değildir'

Türklüğün bir kavmin adı olmadığını iddia eden Zafer Partisi Genel Başkan Yardımcısı Lütfü Şahsuvaroğlu'nun sözleri tepki çekti.

Zafer Partisi Genel Başkan Yardımcısı Lütfü Şahsuvaroğlu'nun "Türk bir kavmin adı değildir" dediği video gündem oldu.

Şahsuvaroğlu'nun Türklüğün bir kavmin adı olmadığını, İslam'a eşit olduğunu ileri sürdüğü ve hatta Yörükler için "Türk mü ki?" diye sorduğu videoya birçok tepki geldi. 

Beyaz TV'de Sağduyu programına katılan Şahsuvaroğlu, "Türk kavramının bir kavimle alakası yok herkes yanlış söylüyor. Rahmetli Muhsin Yazıcıoğlu düzgün söylüyordu, biz onunla hayli konuştuk. Bu benim 20 yıldır anlattığım mesele, kitabım da o konuyu anlatır. Türk kavramı bin yıldır neyse yani eşittir İslam demektir. Yani İsmet Özel'in dediği gibi Allah'ın kılıcına Türk denir. Türk bir kavmin adı değildir. Özbek olabilirsin, Tatar olabilirsin yani Türk dediğin, yani Yörük Türk mü ki?" ifadelerini kullandı. 

 

 

AĞIRALİOĞLU'NUN SÖZLERİNE TEPKİ GÖSTEREN ÖZDAĞ BU AÇIKLAMAYA NE DİYECEK?

 

Geçen hafta İYİ Partili Yavuz Ağıralioğlu'nun gayrimüslim Türkleri Türk ve insan saymayan benzer ifadeleri üzerine Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, sert tepki göstermişti. Zafer Partisi'nin Şahsurvaoğlu ile ilgili bir yaptırımının olup olmayacağı henüz bilinmiyor.

 


Siyasetcafe.com

 

 

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (1)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Gündem Haberleri