Sevindiren gelişme! Nihayet o listeye girdik! Hangi ülkede kaç kişi iyileşti?

Sevindiren gelişme! Nihayet o listeye girdik! Hangi ülkede kaç kişi iyileşti?

Sevindiren gelişme! Nihayet o listeye girdik! Koronavirüs salgınında iyileşen vakaların sayısı! (Hangi ülkede kaç kişi iyileşti?)

Çin'in Hubey eyaletine bağlı Wuhan kentinde ortaya çıkan yeni tip koronavirüsün (Covid-19) dünya genelinde bulaştığı kişi sayısı 950 bine dayandı. Fakat salgın hızla devam ederken az da olsa ümit veren haberler gelmeye devam ediyor.

Koronavirüse yakalanan ancak uygulanan tedavilerle sağlığına kavuşan kişi sayılarını gösteren grafikte 22 Ocak- 1 Nisan 2020 tarihleri arasındaki ülkelere göre iyileşenlerin sayıları gösterilmekte. Dünya genelinde 192 bin 574 hasta iyileşti. Türkiye ise 333 kişi ile listeye 1 Nisan itibari ile 20. sıradan giriş yaptı.

Bilindiği üzere Türkiye’de ilk vaka 11 Mart’ta görülmüştü. Ardından Türkiye'de de vaka ve hayatını kaybedenlerin sayısı hızla yükseldi. Son açıklanan verilere göre 15 bin 679 vaka tespit edilirken, 277 kişi hayatını kaybetti. İyileşen hasta sayısı ise 333'e yükseldi.

İYİLEŞEN HASTA SAYISINDA 1. SIRADA ÇİN VAR

Grafiğe göre, virüsün ortaya çıktığı Çin'de vaka sayısındaki hızlı yükselişe paralel olarak, iyileşme sayısının da yükseldiği gözlenmekte.

Virüsün ilk ortaya çıktığı günden beri en çok hastanın iyileştiği ülke olan Çin'de 1 Nisan'a gelindiğinde ülkede toplam iyileşen hasta sayısı 76 bin 408'e ulaştı.

Çin'i sırasıyla 22 bin 647 ile İspanya, 18 bin 700'le Almanya, 16 bin 847 ile İtalya izliyor. ABD 8 bin 847 ile 7. sırada yer alırken, Türkiye 333 ile 20. sırada bulunuyor.

 

LÜTFEN YOUTUBE KANALIMIZA ABONE OLUN!

 

Siyasetcafe.com

 

 

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.