Seyahat Serbestisinin Ardından Gözler Moldova'ya Çevrildi

Seyahat Serbestisinin Ardından Gözler Moldova'ya Çevrildi

Seyahat Serbestisinin Ardından Gözler Moldova'ya Çevrildi..! Herkes O Ülkeyi Merak Ediyor..İşte o ülke hakkında herşey;

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın dün Moldova'ya yaptığı resmi ziyaret kapsamında imzalanan anlaşma ile Türkiye ile Moldova arasında pasaport yerine kimlikle seyahat dönemi başladı. İki ülke vatandaşları artık kimlikle seyahat edebilecek. Moldova'ya kimlikle seyahat edilebilme hakkının sunulmasının ardından vatandaşlar Moldova nerede, Moldova'da gezilecek yerler neresi, Moldova'ya nasıl gidilir, Moldova'ya komşu ülkeler nereler, Moldova’da hangi diller konuşulur sorularına cevap aramaya başladı.

Moldova veya resmi adıyla Moldova Cumhuriyeti, Doğu Avrupa'da yer alan Ukrayna ile Romanya arasında bir ülkedir. Başkenti Kişinev'dir. Para birimi Moldova Leyi'dir. Moldova, 1991 yılında SSCB'nin dağılmasıyla bağımsızlığını kazanmıştır. İçinden Prut ve Dinyester nehirleri geçmektedir. Dinyester nehrinin doğu kıyısını bir şerit halinde kapsayan bölgede tek taraflı bağımsızlığını ilan eden de-facto bir cumhuriyet olan Transdinyester bulunur.

 

moldova1.jpg

Moldova’nın Komşuları

Moldova'ya sınır komşusu olan ülkeler arasında Ukrayna, Belarus ve Romanya yer almaktadır.

 

Moldova’ya Nasıl Gidilir?

Moldova'ya seyahat için en ideal yol havayoludur. Ülkenin tek havaalanı başkent Kişinev’e İstanbul, İzmir ve Ankara'dan direkt uçuşlar mevcuttur. Moldova'ya gitmek için tercih edilebilecek bir diğer yol ise karayoludur. Yaklaşık 13 saat süren kara yolculuğu yolların çok düzgün olmaması nedeniyle pek tavsiye edilmemektedir.

moldova3.jpg

 

Moldova’da Konuşulan Diller

Moldova'nın resmi dili Romence'dir. Aynı zamanda Rusça ülkede hem ana dil ve ikinci dil olarak görülmektedir. Ukraynaca ve Gagavuzca'da ülkede azınlık gruplar tarafından konuşulan diller arasında yer almaktadır. İngilizce ve Fransızca da yabancı dil olarak okullarda öğretilmektedir.

Moldova’da Gezilecek Yerler

1812 yılına kadar yaklaşık 300 yıl Boğdan eyaleti olarak Osmanlı İmparatorluğu'nun egemenliğinde yaşamış Avrupa’nın en küçük ülkelerinden Moldova'nın başkenti Kişinev'de gezilecek yerlerinden bazıları...

Albisoara Caddesi, Stefan Cel Mare Parkı, Kişinev Kahramanlar Anıtı, Kişinev Silah ve Cephane Müzesi, Alexandr Puşkin Evi, Orhei Vechi Manastırı, Moldova Ulusal Tarih Müzesi, Moldova Ulusal Sanat Müzesi, Valea Morilor Meydanı ve Parkı, Etnografya ve Ulusal Tarih Etnoloji Müzesi, Kişinev Su Kulesi, Nativitiy Katedrali, Patria Sineması ve Ulusal Opera ve Bale Salonu.

Moldova’da Gece Hayatı

Kişinev, Avrupa'nın en canlı gece hayatına sahip olan şehirlerinden birisi. Doyasıya eğlenmek isteyenler için güzel vakit geçirebilecekleri pek çok mekan bulunmaktadır. Kişinev gece hayatının tadını çıkarabileceğiniz mekanlardan bazıları: Soho, Decadance Club, Dancer Planet, Malina Cocktail House, Night Club La Victor.

 

siyasetcafe.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.