'Sezgin Baran Korkmaz, pazarlık için ABD'li savcılarla masaya oturdu' iddiası

'Sezgin Baran Korkmaz, pazarlık için ABD'li savcılarla masaya oturdu' iddiası

Gazeteci Recep Canpolat, ABD'de tutuklu bulunan Sezgin Baran Korkmaz’ın pazarlık yapmak için ABD’li savcılarla masaya oturduğunu iddia etti.

Gazeteci Recep Canpolat, Avusturya’dan ABD’ye iade edilen SBK Holding’in sahibi Sezgin Baran Korkmaz’la ilgili yeni bir iddiayı gündeme getirdi.

Sezgin Baran Korkmaz davasını yakından takip eden Canpolat, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda “Utah Salt Lake City Federal Mahkemesi’nde kara para aklama suçlamasıyla tutuklu olarak yargılanan Sezgin Baran Korkmaz, pazarlık yapmak amacıyla ABD’li Savcılar ile masaya oturdu. Görüşmelerin yaklaşık 3 haftadır sürdüğü öğrenildi.” dedi.

Avusturya’dan ABD’ye iade edilen SBK Holding’in sahibi Sezgin Baran Korkmaz’ın, Utah 3. Bölge Mahkemesi Sulh Ceza Mahkemesi’nde “kara para aklamak ve yargıyı engellemek” suçlamasıyla yargılanmasına başlanmıştı.

Korkmaz hakkında, 28 Nisan 2021’de, Utah Savcılığı tarafından 15 sayfalık iddianame hazırlanmıştı. İddianamede Korkmaz’ın, Türkiye ve Lüksemburg’daki banka hesapları aracılığıyla 133 milyon dolar kara para akladığı öne sürülmüştü.

Sezgin Baran Korkmaz’ın süreci akıllara kara para aklama suçlamasıyla 2016 yılında ABD’de tutuklanan, itirafçı olduktan sonra tahliye edilen ve daha sonra sahte isimle Miami’de yaşamaya başlayan Reza Zarrab’ı getirdi.


Siyasetcafe.com

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.