Sıla aşka geldi: Öpüşürken yakalandılar

Sıla aşka geldi: Öpüşürken yakalandılar

Bir süre önce aşk yaşamaya başlayan ünlü şarkıcı Sıla ile Hazar Amani çifti öpüşürken objektiflere takıldı.

Evlenecekleri konuşulan Sıla ile Hazar Amani çifti, Kıbrıs’a gitmeden önce İstanbul Havalimanı’nda öpüşürken objektiflere takıldı.

Çiftin, çevredeki bakışlara aldırış etmeden samimi pozlar vermesi dikkat çekti.

Konser için yavru vatana giden ikili, iki gün tatil yaptıktan sonra İstanbul’a döndü.

 

sila-siyasetcafe-002.jpg

 

ŞARKICI SILA KİMDİR? 

 

17 Haziran 1980'de Denizli'de doğdu. Tam ismi Sıla Gençoğlu'dur.

İlkokulu Denizli'de okuyan şarkıcı, ortaokul ve lise öğrenimi için İzmir'e anneannesinin yanına yerleşti.

İlk sahne çalışmalarına İzmir Özel Tevfik Fikret Lisesi'nde başladı ve Türk Halk Müziği ile Türk Sanat Müziği korolarında korist ve solist olarak görev aldı.

Lise ikinci ve üçüncü sınıflarda özel şan derslerine başladı. İzmir Devlet Opera ve Balesi sanatçılarından Sabahat Tekebaş ile şan ve ses eğitimi üzerine çalıştı.

1998 yılında yüksek öğrenimi için İstanbul'a geldi. İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Fransız Dili ve Edebiyatı Bölümü'nde bir sene okudu, daha sonra İstanbul Bilgi Üniversitesi Caz Vokal Bölümü'ne geçiş yaptı.

Bu dönemde, Afyon Caz Festivali'nde Neşet Ruacan, Nedim Ruacan ve Nezih Yeşilnil'den oluşan caz orkestrasında solist olarak görev aldı.

Nükhet Ruacan'la ses eğitimi üzerine çalıştı ve yine okul döneminde, daha sonraları albümlerinde sanatçıya önemli katkılar yapan müzisyen Efe Bahadır'la da tanıştı. Kısa bir sürenin ardından Kenan Doğulu ile tanışarak onun yedi sene vokalistliğini yaptı.

Ayrıca Sıla'nın yaptığı besteler ve yazdığı şarkı sözleri Ferhat Göçer (Vur kadehi Ustam), Kenan Doğulu (Demedi Deme/Boğaziçi) gibi sanatçıların albümlerinde yer aldı. Geniş kitleler onun sesiyle ilk kez Sezen Aksu ile yaptıkları ve "Sıla" dizisinin şarkısı olan ortak besteleri "Sıla/Töre" sayesinde tanıştı.

Şarkıcı, 2007 yılında kendi adını taşıyan ilk albümünü çıkardı. Ozan Doğulu, albümün prodüktörü olarak yer aldı. Hareketli çıkış şarkısı "...Dan Sonra"nın sözleri Sıla Gençoğlu imzası taşırken, müziği ve düzenlemesi Ozan Doğulu’ya aittir.

Albümün stüdyo aşamasında da desteğini eksik etmeyen Kenan Doğulu da vokali ve dikkat çekici rap düetiyle şarkıyla eşlik etti. Albümde bir tanesi Gözde Kansu’yla, bir tanesi de Sezen Aksu’yla ortak olmakla birlikte tüm şarkı sözleri Sıla’ya aittir.

Kendine özgü sözlerinin yanı sıra albümde 5 tane bestesi de yer almaktadır. Bunların dışında Sezen Aksu, Ozan Doğulu, Yalın ve Efe Bahadır albümün diğer şarkılarında söz ve müzikleriyle yer almaktadırlar. Düzenlemelerde ise başta Ozan Doğulu olmak üzere, Murat Yeter, Mustafa Ceceli, Efe Bahadır ve Nedim Ruacan gibi müzisyenler yer almaktadır.

Çıkış parçası "...Dan Sonra" ile Türkiye'de kısa zamanda 1 numaraya ulaşmış ve 12 hafta 1 numarada kalmıştır. Avrupa Radyo Listeleri'ne ise 88 numaradan giriş yaparak 12 hafta ilk 100 de kalabilmeyi başarmıştır. En yüksek 79 numara olmuştur.

2008 yılının Mart ayında ise 2. teklisi olan "Kenar Süsü"ne klip çekmiştir. Akustik parçaların en iyi örneklerinden biri olan “Kenar Süsü”ne çekilen video klipte yönetmen Murad Küçük ile çalıştı. Görüntü yönetmenliğini Tolga Kutlar’ın üstlendiği 16 mm. film formatında çekilen video klip için çeşitli grafik animasyonlar kullanıldı.

İlk albümünden yalnızca iki video klip yayınlayan şarkıcı, bu albümden sonra Ciclon grubu ile beraber olarak kaydettikleri "Shaker" albümünden "Yaz Geliyor Heyoo" isimli parçayı yeni teklisi olarak belirlemiş ve bu şarkıya 2008'in yaz aylarında bir video klip hazırlamıştır. Şarkı Türkiye Listesi'nde 34 numaraya yükselmiştir.

İkinci albümünü 2009 yılında piyasaya süren sanatçı, bu albümün ilk teklisi olarak "Sevişmeden Uyumayalım"ı seçmiş ve bu şarkı 3 hafta boyunca 1 numara olmayı başarmış, Avrupa listesinde ise 82 numaraya yükselmiş ve bu listede 5 hafta boyunca yer almıştır.

İkinci tekli olarak "İnşallah"ı seçen Sıla, bu şarkısıyla da Türk listelerinde 2 numaraya kadar yükselmeyi başarmıştır. "Yara Bende" isimli üçüncü teklisine Kemal Doğulu yönetmenliğinde bir video hazırlayan sanatçı, bu şarkısıyla da 4 numaraya yükselmiştir.

Albümün dördüncü video klibi ise, konser görüntülerinden oluşan videosuyla "Bana Biraz Renk Ver" olmuştur ve 2010'un Mart ayında gösterime girmiş ve bu şarkı, bir önceki şarkıdan daha başarılı olmuş ve Türkiye Listesi'nde 3 numaraya yükselmiştir.

2010'un Haziran'ında piyasaya sürülen Ozan Doğulu'nun ilk albümü "130 Bpm"de "Alain Delon" isimli şarkısıyla yer alan şarkıcı, Ozan Doğulu ile beraber bir video klip çekmiş ve Haziran ayında bu klip gösterime girmiştir. Şarkı, listede 1 numaraya yükselirken, Avrupa Radyo Listesi'nde de kendine yer bulmuş ve bu listede en yüksek olarak 67 numaraya yükselmiştir.

Albümleri

Sıla (2007)
İmza (2009)
Konuşmadığımız Şeyler Var (2010)
Vaveyla (2012)
Yeni Ay (2014)
Mürekkep (2016) 

 

HAZER AMANİ KİMDİR?

 

Hazer Amani, 1977 yılında Ankara'da dünyaya geldi. Annesi Türk, babası ise İran Reşt'lidir.

TED Ankara kolejinde okuduktan sonra Orta Doğu Teknik Üniversitesi Sosyoloji Bölümü'nden mezun oldu.

Ancak o dönemlerden itibaren mutfağa meraklı olan Hazer Amani, Güney Afrika'da Cordon Bleu'ya gitti ve 3 yıl aşçılık eğitimi aldı.

Staj yaptığı yerde 4 yıl orada çalışarak baş aşçı olarak işyerinden ayrıldı. Ardından bir otelde baş aşçı olarak çalışırken Chilai'nin ortağı ve genel müdürü Yusuf Köksal ile tanışarak, Türkiye'ye geldi. Böylece Chilai Restaurant kariyerine adım attı.

Amani, 2011 yılında 'Senenin En Yaratıcı Şefi' ödülünün sahibi oldu. Sadece yemek bilmek yeterli olmayınca, Cape Wine Academy'de 4 yıllık bir program olan, dünya şarapları ve şarap yetiştiriciliği üzerine eğitim aldı.

Daha önce 600 kişilik bir yemekte Nelson Mandela ve birçok önemli isme yemek hazırlayan ünlü aşçının idolü ise Marco Pierre White'dir

Hazer Amani, şuanda Tv8 ekranlarında yayınlanan MasterChef isimli yemek programında Mehmet Yalçınkaya ve Somer Sivrioğlu ile birlikte jüri ve sunucu olarak yer alıyor. 

 

siyasetcafe.com

 

 

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.