Sincan Cezaevi karıştı: 17 yaralı

Sincan Cezaevi karıştı: 17 yaralı

Ankara’nın Sincan İlçesi’nde bulunan cezaevinde büyük bir kavga çıktı. Kavgada 10 gardiyan ve 7 çocuk yaralandı. İşte sıcak gelişmenin ayrıntıları;

Sincan Çocuk Kapalı Cezaevinde büyük bir gerginlik yaşandı. Gardiyanlar ile çocuklar arasında çıkan tartışma kavgaya dönüştü. Kavgada 10 gardiyan 7 çocuk yaralandı ve en yakın hastaneye kaldırıldı.

Alınan ilk bilgilere göre; Sincan Çocuk Kapalı Cezaevinde görevli gardiyanlar ile çocuklar arasında henüz bilinmeyen bir nedenle tartışma yaşandı. Tartışma kavgaya dönüşünce 10 gardiyan ile 7 çocuk hafif şekilde yaralandı.

Yaşanan olayın bildirilmesi üzerine çok sayıda sağlık ekibi Sincan Cezaevine sevk edildi ve yaralılara ilk müdahale cezaevinde yapıldı. Ardından yaralı gardiyan ve çocuklar çevre hastanelerde tedavi altına alındı. Yaşanan olay sebebiyle cezaevi içinde ve dışında güvenlik tedbirleri artırıldı. Öte yandan olayla ilgili soruşturmanın başlatıldığı kaydedildi.

BAŞSAVCILIK'TAN AÇIKLAMA

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığından yapılan açıklamada ise şu ifadeler kullanıldı:

“Bu gün (21.12.2018) akşam saatlerinde Sincan çocuk kapalı ceza infaz kurumunda tutuklu olarak bulunan çocuklar arasında yaşanan tartışmaya görevli infaz koruma memurlarının müdahalesi sırasında 7 çocuk ile  14  infaz koruma memuru hafif şekilde yaralanmıştır. Yaralanan çocukların tedavileri cezaevi içerisinde sağlık memurlarınca yapılmış olup hastaneye herhangi bir çocuğun sevkine gerek duyulmamıştır. Konuyla ilgili olarak adli ve idari soruşturma başlatılmıştır.”

siyasetcafe.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.