Sınırdaki gerginlik sürüyor! Ermenistan'ın provokatif saldırılarına Azerbaycan'dan sert yanıt

Sınırdaki gerginlik sürüyor! Ermenistan'ın provokatif saldırılarına Azerbaycan'dan sert yanıt

Ermenistan'ın Karabağ'daki provokatif saldırı sonrası Azerbaycan askerleri operasyon düzenledi.

Ermenistan askerlerinin Şuşa ve Kelbecer kentlerinde düzenlediği provokatif saldırılar sonrası Azerbaycan'dan sert yanıt geldi. Azerbaycan Savunma Bakanlığı, Ermenistan'ın provokasyonunu önlemek için misillemede bulunularak karşı tarafa ait tanksavar ve havan toplarının imha edildiğini duyurdu.

Açıklamada,1 6 Kasım günü saat 11:00'de operasyon başlatıldığı, sınırda durumun gergin olduğu ve muharebe operasyonlarının devam ettiği, kamuoyunun durumla ilgili düzenli olarak bilgilendirileceği kaydedildi.

 

ERMENİLER İKİ ŞEHİRDE ASKERİ VE SİLAHLI YIĞINAK YAPTI!


Bakanlığın açıklamasında Ermenistan'ın Başargeçer ve Karakilse kentlerindeki mevzilere ek yığınak yaptığı belirtilerek buna karşılık olarak “Karşı taraf Azerbaycan ordusunun mevzilerini çeşitli silahlarla ateş altına alarak, savaş karakollarımıza zarar vermiştir. Saldırılarda ön bilgilere göre iki Azerbaycan asker yaralanmıştır. Yaralılara ilk müdahale yapılmıştır ve hayati tehlikeleri yoktur." ifadesi yer aldı.

 

ERMENİ ASKERLERİ SALDIRI SİLAHLARI İLE ETKİSİZ HALE GETİRİLDİ!


Azerbaycan Savunma Bakanlığı Ermenistan askerlerinin saldırıları sonrası operasyon gerçekleştiğini vurgulayarak "Kelbecer ve Laçin yönünde konuşlanan birlikler tarafından ivedilikle operasyon gerçekleştirilmiştir. Öncelikle karşı tarafın hareketi kısıtlanmış, askeri güçlerine ve araçlarına darbe vurulmuştur. Alınan kararlı tedbirler sonucunda Ermeni askerleri silahsızlandırılarak yakalanmış, çok sayıda silah ve mühimmat ele geçirilmiştir. Geniş çaplı provokasyon yaparak kısa sürede üstünlük sağlamak isteyen Ermeni askeri birliklerinin saldırısı, tamamen iflasa uğramış, Erivan'ın provokasyon girişimi bir kez daha başarısız olmuştur" dedi.

Öte yandan düzenlenen operasyonda Kızıl Tepe'nin ele geçirildiği öğrenildi.

 

10 ERMENİSTAN ASKERİNİN ÖLDÜRÜLDÜĞÜ ÖĞRENİLDİ


Azerbaycan'da yayın yapan Cebhe.info sitesinin Ermeni basınına dayandırdığı habere göre Ermenistan tarafı, 10 Ermeni askerinin öldüğünü, 6 askerin yaralandığını, 6 askerin ise esir alındığını bildirdi.

Öte yandan, Zengezur'un Kızıltepe Dağı yönünde yoğun çatışmaların sürdüğü öğrenildi.


  

Siyasetcafe.com

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.