Siyasetcafe yazarı Volkan Aydemir ilk kez 2022'de yazmıştı! Trump'tan derin devlet ifşası

Siyasetcafe yazarı Volkan Aydemir ilk kez 2022'de yazmıştı! Trump'tan derin devlet ifşası

Donald Trump, Ukrayna savaşına ilişkin, “Onların aptalca ve felaket olan savaşlarını reddettim." diyerek derin devlet ifşasında bulundu.

Eski ABD Başkanı Donald Trump, hakkındaki "devlete ait gizli belgeleri sakladığı" suçlamasıyla yargılandığı dava ile tekrar gündemde. Trump, ‘derin devletin’ neden kendisini ömür boyu hapisle yargıladığını açıkladı.

 

Washington DC’de Muhabiri Yunus Paksoy'un aktardığı bilgiye göre Trump, Ukrayna savaşına ilişkin, “Onların aptalca ve felaket olan savaşlarını reddettim." diyerek 'derin devlet' ifşa etti ve şu açıklamalarda bulundu:

 

"Onların aptalca ve felaket olan savaşlarını reddettim. Son zamanlarda savaş çığırtkanları, küreselciler ve derin devlet, sıradaki sonu gelmeyecek Ukrayna savaşlarını diz çöküp kabullenmediğim için sinirden deliye dönmüş durumda. Ben barış istiyorum; onlar para ve çatışma istiyor. Clintonların, Obamaların, Bidenların büyük suçlarına rağmen haklarında hiç iddianame hazırlanmıyor çünkü sahte ve iğrenç bir sistem tarafından tamamen kollanıyorlar. Sistem beni hapse atmaya çalışıyor.”

 

DİKKAT ÇEKEN TÜRKİYE İTİRAFI

 

Trump, ABD ile Türkiye arasında son zamanların en büyük ayrışmasına sebep olan S-400’ler konusunda da ABD Başkanı olarak doğruları itiraf etmiş ve “Obama yönetimi Patriotları satmadı. Türkiye’nin savunması için bu sistemlere ihtiyacı vardı ama hiçbir şekilde satmadılar. Türkiye almak için çok uğraştı ama satmadılar. Bu uzun süre devam etti. Patriot kadar iyi olmayan ama benzer bir sistemi Rusya’dan almak zorunda kalınca herkes bir anda ‘tamam o zaman satalım’ dedi ama Türkiye buradan almalarına aptalca izin verilmediği için anlaşmayı yapıp çoktan parasını ödemişti.” dedi.

 

GİZLİ BELGELER SORUŞTURMASI

 

Donald Trump'ın Florida'daki evi, 8 Ağustos 2022 sabahında "gizli belgeler" soruşturması kapsamında basılarak, yaklaşık 15 kutu belgeye el konulmuştu.

Soruşturma sonucunda hazırlanan 49 sayfalık iddianamede, Trump, Beyaz Saray'daki görevinden ayrılırken gizli belgeleri yanında götürmek ve bununla ilgili federal incelemeleri engellemekle suçlanmıştı.

Trump, 13 Haziran'da Florida'daki federal mahkemede hakim karşısına çıkarak, gizli belgeler konusunda, hakkındaki 37 ayrı suçlamayı reddetmişti.

 

SİYASETCAFE YAZARI VOLKAN AYDEMİR 18 AY ÖNCE YAZMIŞTI

 

Siyasetcafe yazarı Volkan Aydemir, 10 Şubat 2022 yılında kaleme aldığı 'Ukrayna Avrupa'nın Filistin'i olacak!' başlıklı köşe yazısında konuyu ele almıştı.

 

Aydemir'in yazısından bir kesit şöyle idi:

 

'***

Sonuç olarak: 1962 yılında yaşanan Küba krizi sonrası, devlet başkanlarının direkt hatla iletişime geçtiği ve Ukrayna krizinde baş aktör olarak gördüğümüz ve takip ettiğimiz iki devletin, neden-sonuç ilişkisine bakıldığında Ukrayna üzerinden oldukça pozitif yönlü çıktı elde ettiklerini görmüş oluyoruz. Ukrayna Avrupa’nın Filistin’i olacak. Hiçbir zaman çözüme kavuşmayacak. Kriz kimi zamanlarda soğutulacak, bazen ısıtılıp dünya kamuoyuna sunulacak. 

Bu durumda Fransa AB içindeki konumunu ve ağırlığını kaybedecek. Lider Ülke rolünü bir tarafa bırakacak.

Türkiye’ye gelince; dengeli ve temkinli bir dış politika izlemektedir.

Gelecekteki projelerde kazanan taraflarla paydaş olmanın nimetlerinden faydalanacaktır.  Ama Ukrayna’dan göç bekleyen vatandaşlarımızda hayal kırıklığına uğrayacak tabi.'

 

Yazının tamamını okumak için tıklayınız...

UKRAYNA AVRUPA'NIN FİLİSTİN'İ OLACAK

 

Siyasetcafe.com

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.