Siyaseti cemaat ile dizayn ediyorlar

Siyaseti cemaat ile dizayn ediyorlar

Merhum Muhsin Yazıcıoğlu'nun dava arkadaşı ve Büyük Birlik Partisi (BBP) eski Genel Başkanı Yalçın Topçu AK Parti'den istifa eden bazı vekillerin BBP'ye geçeceği yönündeki açıklamalar ve 'paralel' yapılanma ile ilgili net cevaplar verdi. Akit'e konuşan BB

Merhum Muhsin Yazıcıoğlu’nun dava arkadaşı ve Büyük Birlik Partisi (BBP) eski Genel Başkanı Yalçın Topçu AK Parti’den istifa eden bazı vekillerin BBP’ye geçeceği yönündeki açıklamalar ve ‘paralel’ yapılanma ile ilgili net cevaplar verdi. Akit’e konuşan BBP eski Genel Başkanı Yalçın Topçu, yaşanan gelişmelerin üzüntü verici olduğunu söyledi. Paralel devlet yapılanması ile ilgili konuşan Topçu, hiçbir devletin paralel yapılanmalara izin vermeyeceğini söyledi.

 

TOPÇU: MİLLET ÜZERİNDE DİZAYN YAPILIYOR

 

Akit’in sorularını cevaplayan Yalçın Topçu, “Hükümet ile Cemaat arasında yaşananlara üzülüyoruz elbette… Bu yaşananlara ‘Keşke olmasaydı’ diye bakıyoruz. Millet iradesinin yara almaması için dua ediyoruz. Değişik bahanelerle millet iradesine müdahale olduğunu görüyoruz. Millet üzerinde dizayn yapılmaya çalışılıyor. İnşallah sandıkla gelenin sandıkla gideceği bir noktaya gelinir” dedi. Yakın bir zamana kadar Türkiye’de asker vesayetinin görüldüğünü, ancak son dönemde vesayetin tarz değiştirdiğini belirten Topçu, “Dün Türkiye’de vesayetin bir şekli vardı. Apoleti bir vesayetten söz ediyorduk. Şimdi de din ve söylem üzerine kurulmuş bir yapının vesayetini yargı ve bürokraside görüyoruz. Bu da devletin üzerine düşeni yapmasını gerektiriyor. Neticede, demokrasi de eğer kendine karşı bir saldırı varsa reflekslerini harekete geçirir. Devlet paralel yapılanmanın üzerine gider! Gereğini de hukuk içerisinde yapacaktır. Hükümet bazı düzenlemeler yapmaya çalışıyor, yapıyor da…” diye konuştu.

 

“KURUCUSU OLMADIĞIM HİÇBİR OYUNDA YER ALMAM”

 

AK Parti ile cemaat arasındaki kutuplaşmada tarafların zaman zaman maksadı aşan sözler sarf ettiğini belirten Topçu, AK Parti’den istifa eden Hakan Şükür ve İdris Bal gibi milletvekillerinin BBP’ye geçeceği söylentileri hakkında da şunları söyledi:

 

“Partilere gelenler gidenler olabiliyor. Bunları görünürde normal karşılarım. Ama şu anda orada bulunan mevcut yönetimin siyasi usulü, üslûbu, background’u neyi gerektiriyorsa anladığım kadarıyla onu yapmaya çalışıyorlar. Ama ben olsaydım, ne yapardım? Kurucusu olmadığım hiçbir oyunun içerisinde yer almazdım. O gün de üzerimizde birtakım baskılar, oyunlar vardı, millet iradesinin yanında yer aldık. Bugün de ben olsaydım kurucusu olmadığım hiçbir oyunun içinde yer almazdım.”

 

ESKİDEN DİZAYNI SAĞ’DA YAPIYORLARDI, ŞİMDİ SOL’DA

 

Topçu, son yıllarda siyasete yönelik çok ciddi bir dizayn yapıldığını kaydederek “Türkiye’de Sayın Deniz Baykal’ın kaset meselesine kadar siyasette dizaynı sağ’da yaparlardı. İhtilaller, yargılamalar, idam etmek gibi pek çok üslupları vardı. Bu dizaynı yapanlar içinde seküler, Kemalist, laikçi kesimler olurdu. Şimdi gelinen noktada dizaynı sola eklemledikleri yapı ve cemaatle yapıyorlar” diye konuştu. Topçu, ayrıca cemaatlerin bu tür konularla gündeme gelmesi ile milletin kafasında  ‘açık büfe din’ oluşturulduğu gibi bir algının belirdiğini kaydetti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.