Skandal karar! Türkiye'nin Beyrut Büyükelçisi bakanlığa çağırıldı

Skandal karar! Türkiye'nin Beyrut Büyükelçisi bakanlığa çağırıldı

Lübnan Cumhurbaşkanı Mişel Avn Osmanlı'ya yönelik çirkin iftiralarda bulunmuş, Avn'ın açıklamalarına Türkiye'den çok sert tepki gelmişti. Yaşanan gelişmenin ardından skandal bir olay daha yaşandı.

Osmanlı'ya yönelik çirkin iftiralarda bulunan Lübnan Cumhurbaşkanı Mişel Avn'ın açıklamalarına Türkiye'den çok sert tepki gelmişti.

Yaşanan gelişmenin ardından Türkiye'nin Beyrut Büyükelçisi Hakan Çakıl, skandal bir kararla Lübnan Dışişleri Bakanlığına çağrıldı.

Lübnan Dışişleri Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, Büyükelçi Çakıl'ın, Türkiye Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamanın içeriğine açıklık getirilmesi için bakanlığa çağrıldığı belirtildi.

Türkiye Dışişleri Bakanlığından 1 Eylül'de yapılan açıklamanın, Türkiye-Lübnan devletleri ve halkları arasındaki samimi ve tarihi ilişkiler ile diplomatik usullere uymayan bir dil içerdiği iddia edilen açıklamada, iki ülke arasındaki iyi ilişkileri koruma ve bunlara zarar verecek yanlış anlaşılmaların önüne geçilmesi yönünde Türk tarafının hatayı açık bir ifadeyle düzeltmesinin talep edildiği ifade edildi.

 

 

SİYASETCAFE.COM

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.