Skandalda McDonald's iddiası

Skandalda McDonald's iddiası

Alman yazar Günter Wallraff, McDonald's'tan para alarak Burger King'i kötü göstermek için program hazırlamakla suçlanıyor.

Almanya’da geçen ay yazar Günter Wallraff tarafından ortaya çıkarılan Burger King’deki hijyen sorunu ve çalışanların kötü şartlarda istihdam edildiğine yönelik görüntüler konusunda ilginç bir gelişme yaşandı.


Spiegel dergisi, Alman yazarın, Burger King aleyhine haber çıkarması için ABD’li fast-food devinden para aldığını iddia etti.

Derginin iddiasına göre Wallraff, McDonald’s yetkilileriyle 2010 yılında iki kez bir araya gelerek toplamda 8 bin Euro para aldı.

Aynı zamanda Wallraff’ın şirketin yöneticileriyle toplantı yaparak McDonald’s’ın tanıtımı ve araştırmacı gazetecilik konusunda işbirliği imkanlarını araştırdıkları öne sürüldü. Speigel’e göre para Wallraff’ın vakfına transfer edildi.

Ünlü yazar söz konusu iddiaları yalanlarken, McDonald’s ile yaptığı görüşmenin Burger King ile bir ilgisinin bulunmadığını iddia etti.

Ancak Alman Haber Ajansı dpa, Wallraff’ın McDonald’s tarafından finanse edildiğine yönelik bir haber yayınladı. Wallraff bu haberi de aynı şekilde yalanladı.

Geçen ay RTL televizyonu için hazırladığı programda Wallraff’ın ekibi Burger King restoranlarında gizli kamerayla çekim yapmış ve buralardaki hijyen eksikliğini ve personelin kötü şartlarda çalıştırıldığını ortaya çıkarmıştı.

Skandalın patlak vermesinden sonra şirketin Almanya’daki Türk kökenli CEO’su Ergün Yıldız görevinden istifa etmişti. Burger King de müşteri kaybına uğramıştı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.