Skandalları bitmiyor! Donald Trump’a ‘Cinsel taciz’ şoku!

Skandalları bitmiyor! Donald Trump’a ‘Cinsel taciz’ şoku!

ABD Başkanı Donald Trump’a, seçim kampanyasında çalışan bir kadını taciz ettiği gerekçesiyle dava açıldı.

Trump’ın 2016’da Florida eyaletinde seçim kampanyasında çalışan Alva Johnson, ABD Başkanı’nın kendisini rızası dışında öptüğünü iddia etti ve dava açtı. 

Konuyla ilgili bir açıklama yapan Beyaz Saray Sözcüsü Sarah Sanders, suçlamayı, ‘saçma’ olarak nitelendirdi. Sanders, böyle bir olayın asla yaşanmadığını ve çok güvenilir nitelikte birden fazla görgü tanığının ifadesine ters düştüğünü söyledi.

Trump daha önce yaptığı açıklamalarda, kendisine yöneltilen taciz suçlamalarını reddetmişti.

Bu son açılan davada da olayın 24 Ağustos 2016’da bir miting öncesinde kampanyaya ait RV tipi aracın içinde yaşandığı iddia ediliyor.

ALVA JOHNSON’IN İFADESİ!

İddiaya göre, “Trump, Johnson’ı elinden kavradı ve kadın çalışana nefesini hissettirecek kadar yaklaştı, Johnson öpmekten kaçınmak için yüzünü çevirdi ancak Trump yine de ağzının kenarından onu öpmeyi başardı.”
İddianamede, Alva Johnson’ın şaşırdığı ve kendisini küçük düşürülmüş hissettiği belirtildi.

TRUMP’IN DESTEKÇİLERİ TACİZ İDDİALARINI REDDEDİYOR

Dava dosyasına göre, Trump’ın destekçilerinden, dönemin Florida Adalet Bakanı Pam Bondi ve seçim kampanyasının Florida direktörü Karen Giorno da o sırada araçtaydı. İkisi de davayı ilk duyuran Washington Post’a, tacize yönelik bir şey görmediklerini ifade etti.

TACİZLE İLGİLİ ŞAKALAR YAPILMIŞ!

Maddi tazminat talebinde bulunan Johnson’ın, Donald Trump’la yaşadığını öne sürdüğü olay günü gözyaşları içinde partnerini ve anne-babasını aradığı belirtildi. Tacize uğradığını iddia eden kadın, kampanyada çalışan diğer kişilerin, Giorno’nun olayı anlatmasının ardından öpmeyle ilgili şakalar yaptığını ifade etti.

ALVA JOHNSON’IN AVUKATINDAN AÇIKLAMA

Reuters’te yer alan habere göre, Johnson’ın avukatı Hassan Zavareei, telefon bağlantısında verdiği röportajda, Beyaz Saray’ın yalanlamasını reddetti ve görgü tanıklarının ifadelerinin güvenilir olmadığını belirtti.

AİLESİNİN GÜVENLİĞİNDEN ENDİŞE EDİYOR

Hassan, Alabama eyaletinde ikamet eden dört çocuk annesi 43 yaşındaki kadının röportaj yapmaya hazır olmadığını ve dava nedeniyle ailesinin güvenliğinden endişelendiğini söyledi.

TRUMP’IN SEÇİM KAMPANYALARINDA IRKÇILIK

Öte yandan Alva  Johnson, seçim kampanyalarında yer alan nadir Afrika-Amerikalılardan olduğu için diğer çalışanlardan daha az kazandığını ve ırkçılığa da uğradığını belirtti.

siyasetcafe.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.