Şok açıklama! Savaş çok yakın

Şok açıklama! Savaş çok yakın

Türkiye’nin stratejik ortağı ABD’den yapılan açıklama birçok ülkeyi tedirgin etti. Güvenlik Danışmanı Herbert Raymond McMaster, savaşın çok yakın olduğunu söyledi. İşte haberin ayrıntıları;

Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Danışmanı Herbert Raymond McMaster, Kuzey Kore ile savaş riskinin her geçen gün arttığını ifade etti.

Güvenlik Danışmanı McMaster, California’da organize edilen bir forumda açıklamalar yaptı.

Kuzey Kore ile savaş riski bulunup bulunmadığına yönelik bir soru üzerine McMaster, “(Savaş riskinin) her gün arttığını düşünüyorum. Biz bir yarıştayız. Bu sorunu çözmek için bir yarıştayız” diye konuştu.

'SAVAŞ ÇOK YAKIN'

Kuzey Kore sorununu, silahlı bir çatışma olmaksızın çözebilecek yollar olduğunu kaydeden McMaster, bununla birlikte savaşa çok yakın olduklarını ve alternatif yollar arayacak zaman bulunmadığını belirtti.

McMaster, Kuzey Kore liderinin nükleer tutkusunun ABD ulusal güvenliği için büyük bir tehdit olduğunu ileri sürerek, “Dolayısıyla Kim Jong-un’a, bu silahların ardına düşmenin kendisi ve rejim için bir çıkışı olmayan bir yol olduğunu ikna etmek için müttefiklerimiz, ortaklarımız ve uluslararası anlamda herkesle çalışmamız çok önemlidir” değerlendirmesinde bulundu.

siyasetcafe.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.