Şok iddia! Fırat Aydınus yardımcısına küfür etti

Şok iddia! Fırat Aydınus yardımcısına küfür etti

Yeni Malatyaspor – Başakşehir maçının hakemi Fırat Aydınus’un yardımcısı Yusuf Bozdağan’a küfrettiği iddia edildi.

Süper Lig’in deneyimli hakemlerinden Fırat Aydınus’un 24’üncü haftada Yeni Malatyaspor ile Başakşehir maçında, yardımcılarından Yusuf Bozdağan’a küfür ettiği iddia edildi. Bu olayın Fırat Aydınus’un hakemlik kariyerini bitirebileceği öne sürüldü.

Soyunma odasında yaşanan kavgayı duyan temsilcinin TFF Başkanvekili Hüsnü Güreli’ye olayı bildirdiği, Güreli’nin de olayın rapor edilmesini talep ettiği öğrenildi.

Süper Lig’in 24’üncü haftasında oynanan Yeni Malatyaspor – Başakşehir maçında hakem Fırat Aydınus ile Yusuf Bozdoğan arasında yaşandığı bildirilen kavganın TFF’ye yansıdığı belirtildi. Maçın sona ermesinin ardından Aydınus ve Bozdoğan’ın soyunma odasında tartıştığı, ses ve gürültünün artması sonrası maçın temsilcisi Cenk Altun’un durumu telefonla TFF’ye bildirdiği aktarıldı.

Federasyon’a şikayet edildiğini öğrenen Fırat Aydınus’un bu kez de temsilciyle tartıştığı, Cenk Altun da bunun üzerine TFF Başkanvekili Hüsnü Güreli’yi arayarak durumu aktardığı öne sürüldü. Güreli’nin bu olayın ardından durumun yazılı olarak rapor edilmesini istediği bildirildi.

Türkiye Gazetesi’nden Murad Tamer’in haberine göre, TFF, MHK’den bu olayla ilgili tüm tarafların dinlenilmesini istedi. MHK da hakemler ve gözlemciden sözlü olarak bilgi almaya çalıştı. Ancak bu MHK’yı tatmin etmedi. Bunun üzerine yazılı savunmaları talep edildi. MHK ilk olarak bu hakemlere bu hafta görev vermeme kararı aldı. Küfür için VAR kayıtlarına da bakılacağı öğrenildi. 

Konun PFDK’ya intikal etmesi halinde ceza üç ayı geçerse Fırat Aydınus’un hakemlik hayatı da dahil olmak üzere, TFF bünyesinde hiçbir görevde bulunamaması söz konusu olabilir. Eğer üç aydan daha az bir ceza alırsa sezonu kapatacak.

Hakem Fırat Aydınus’un daha önce de benzer olaylar yaşadığını dikkate alan MHK’nın bu konuda Aydınus’u koruma ya da olayı ört bas etme gibi bir girişimde bulunmayacağı öğrenildi.

ESKİ GALATASARAY'LI FELİPE MELO İLE DE TARTIŞMIŞTI

Fırat Aydınus daha önce eski Galatasaray’lı Felipe Melo ile de tartışmıştı. Aydınus, Melo ile girdiği bir diyalog sırasında küfürettiği sosyal medyada iddia edilmiş, bazı görüntüler kamuoyuna yansımıştı. O dönemde Aydınus’un 4’üncü hakemle olan tartışmanın Melo’ya yansıdığı iddia edilmişti. O dönem görev yapan Federasyon ve MHK, Aydınus’un ‘Melo’ya küfretmedim’ beyanını esas almıştı.

siyasetcafe.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.