Son dakika… Berlin’deki müzede sergilenen Bergama Sunağı’nda “insan kurban ediliyor” diyen baş şüpheli Türk aşçı Atilla...

Son dakika… Berlin’deki müzede sergilenen Bergama Sunağı’nda “insan kurban ediliyor” diyen baş şüpheli Türk aşçı Atilla...

Bergama Sunağı’nda “insan kurban ediliyor” diyen baş şüpheli Türk aşçı Atilla’nın müzeye saldırdığı iddia edildi

Son günlerde Türkiye’ye geri getirilmesi ile gündem olan ve Türkiye’den kaçırılan antik eserlerin de sergilendiği Berlin’in Bergama Müzesi’nde yağlı bir sıvıyla saldırı düzenlendi.

Almanya'nın başkenti Berlin’de, turistlerin büyük rağbet gösterdiği, çok sayıda müzenin bir arada olduğu Müzeler Adası’nda (Museuminsel) antik döneme ait en az 70 eser tahrip edildi.

Basın olayla ilgili ‘O müzede şeytanın tahtı var. Orada insanlar kurban ediliyor’ sözleri ile tanınan komplo teorisyeni Atilla Hildmann’ı işaret etti.

Haberi Die Zeit gazetesi ile Deutschlandfunk Radyosu: “ İkinci Dünya Savaşı sonrasında Almanya’da tarihi eserlere yönelik en büyük saldırı” sloganı ile patlattı.

UNESCO tarafından dünya kültür mirası ilan edilen, içinde Türkiye’den götürülmüş Bergama Sunağı’nın da bulunduğu Bergama Müzesi (Pergamonmuseum), Yeni Müze ve Eski Ulusal Galeri’de hasar tespit edildi. Kimliği belirsiz saldırgan ya da saldırganlar, kral mezarları, taş heykeller ve 19’uncu yüzyıla ait tablolara yağlı sıvı sıktı.

Saldırının, Almanya’nın, birleşmenin 30’uncu yılını kutladığı 3 Ekim günü gerçekleştiği, o gün müzeyi 3 binden fazla kişinin ziyaret ettiği belirlendi.

Müze, koronavirüs yüzünden kapatılmış, tam da saldırının olduğu gün ilk kez kapıları yeniden ziyaretçilere açılmıştı. Bergama Sunağı ise tadilatta olduğu için ziyarete kapalıydı.

TÜRKİYE’DEN KAÇIRILAN ESERLER SERGİLENİYORDU

Bergama Müzesi’ndeki eserlerin en önemli bölümünü 1876-1918 yılları arasında Alman arkeologların Osmanlı İmparatorluğu topraklarındaki kazılardan çıkardığı eserler oluşturuyor. Bergama, Milet, Didim, Priene, Magnesia, Babil ve Asur’dan getirilen paha biçilmez eserler bu müzede yer alıyor. Bergama Sunağı, ziyaretçileri büyüleyen en önemli eser. Zeus Sunağı diye de bilinen yapı, milattan önce 2’nci yüzyılda Pergammon Krallığı’nın başındaki hanedan tarafından Yunan tanrısı Zeus’a ithafen yaptırılmış.

ANKARA GERİ İSTEMİŞTİ

Bu eserler Almanların yaptığı, ama tamamlanamayan Bağdat-Hicaz tren yolu projesi karşılığında Sultan 2’nci Abdülhamit tarafından Almanya’ya verilmiş. Bergama ve Milet’ten getirilen eserlerin yasal durumu tartışmalı. Bu nedenle Türkiye bu eserlerin çıktığı topraklara geri dönmesi için Almanya’ya başvurdu. İkinci Dünya Savaşı’ndan sonra Rusya savaş tazminatı olarak bu eserleri Rusya’ya götürdü. Eserler 1958’te o zaman Bergama Müzesi Doğu Berlin’de kaldığı için Doğu Almanya’ya geri verilerek, tekrar Bergama Müzesi’ne yerleştirildi.

ATİLLA’NIN O İDDİASI ALMANYA’YI SARSMIŞTI: ‘ORADA İNSANLAR KURBAN EDİLİYOR’

Alman yetkililerden şüphelilere ilişkin bir açıklama gelmezken, Alman basını komplo teorileriyle son dönemde gündeme gelen Türk vegan aşçı Attila Hildmann’ın (39) Bergama Müzesi’yle ilgili iddialarını gündeme getirdi. Hildmann, telegram kanalında, Bergama Müzesi’ni “şeytanların tahtının bulunduğu yer”, “küresel şeytanlar ve korona canilerinin merkezi” olarak nitelemişti. Burada insanların kurban, çocukların taciz edildiği görüşünü savunmuştu.

TWEET ATMIŞTI

Hildmann müzenin saldırıya uğradığı haberini kendi sosyal medya hesabından paylaştı ve altına: “Gerçek olan, orası şeytanların tahtı. Merkel 50 metre ötede oturuyor” diye yazdı. Hildmann, daha önce de Almanya Başbakanı Merkel için “İlluminati” ve “Satanist” gibi yakıştırmalar yapmıştı. Anne babası Türk olan ve bir Alman aileye evlatlık verilen Hildmann’ın vegan yemek kitapları yok satıyor.

‘KORONA YALAN’

Korona virüs salgınının yalan olduğunu savunan QAnon akımı gibi o da koronanın yeni bir dünya düzeni kurmak için uydurulmuş bir komplo olduğunu öne sürüyor. Hildmann, Almanya Sağlık Bakanı Jens Spahn, Amerikalı milyarder Bill Gates ve Alman Robert Koch Enstitüsü’nün bu komplo örgütünün üyeleri olduğunu iddia ediyor. Alman sağcısı olan Hildmann, koronavirüs önlemlerine karşı parlamento binası önünde gerçekleştirilen eylemde gözaltına alınmıştı.

 

YOUTUBE KANALIMIZA ABONE OLMAYI UNUTMAYIN!

 

 

Siyasetcafe.com

 

 

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.