Son dakika: Bingöl Valisi'nden deprem sonrası ilk açıklama: Yaralılar var

Son dakika: Bingöl Valisi'nden deprem sonrası ilk açıklama: Yaralılar var

Bingöl'de 5,8 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Bingöl Valisi Kadir Ekinci, Kaynarpınar köyünde bir karakolun gözetleme kulesinde hasar meydana geldiğini açıkladı.

Bingöl’de deprem meydana geldi. Kandilli Rasathanesinin verilerine göre de bölgedeki depremin büyüklüğü 5,8 olarak ölçüldü. AFAD’a göre depremin şiddeti 5.7.

Saat 17.24’te yerin 5 kilometre derinliğinde gerçekleşen deprem çevre illerde de hissedildi. Bölgede yer yer artçı sarsıntılar sürüyor.

BİNGÖL VALİSİ: GÖZETLEME KULESİ YIKILDI

Bingöl Valisi Kadir Ekinci, “Depremde bir karakolumuzun gözetleme kulesi yıkıldı, 3 kişi yaralı. Bölgede ölü bilgisi yok şu anda.” dedi.

BAKAN KURUM DA AÇIKLAMA YAPTI
Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Bingöl’de meydana gelen depremle ilgili, “Bingöl Karlıova’da meydana gelen ve çevre illerimizden hissedilen deprem nedeniyle tüm vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ekiplerimiz inceleme yapmak üzere bölgeye sevk edilmiştir. Süreci yakından takip ediyoruz.” açıklamasında bulundu.

SOYLU: BİR KORUCU GÖÇÜK ALTINDA
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu “Bingöl’deki depremde ilk bilgiye göre Karlıova-Kaynarpınar J.Krk.K.lığı nöbet kulesi yıkılmış, 1 Güvenlik Korucumuz göçük altında kalmış, 2’si de hafif şekilde yaralanmıştır” dedi.

 

 

4.5 BÜYÜKLÜĞÜNDE ARTÇI DEPREM MEYDANA GELDİ
AFAD, Bingöl'de saat 17.34'te 4.5 büyüklüğünde artçı sarsıntı meydana geldiğini duyurdu.

BİNGÖL BELEDİYESİ'NDEN AÇIKLAMA
5.8 büyüklüğündeki deprem sonrası Bingöl Belediyesi'nden yapılan açıklamada, Merkez üssü Karlıova ilçemizde meydana gelen 5.8 şiddetindeki depremden dolayı tüm vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi iletiyoruz" ifadelerine yer verildi.

 

 

 

YOUTUBE KANALIMIZA ABONE OLMAYI UNUTMAYIN!

Siyasetcafe.com

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.