Son dakika: Eski milletvekili cezaevinde başından yaralandı

Son dakika: Eski milletvekili cezaevinde başından yaralandı

Eski HEP milletvekili tutuklu bulunduğu Kars cezaevinde başından yaralandı. Alınak hastaneye kaldırıldı

Daha önce 9 kez tutuklanan yazar ve eski (HEP) Halkın Emek Partisi Milletvekili Mahmut Alınak 13 Şubat’ta Kars’teki evine yapılan operasyonda gözaltına alınmıştı.Kars Cumhuriyet Savcılığı Mahmut Alınak tutuklama talebiyle Sulh Ceza Mahkemesine sevk etti. Daha önce KCK'dan tutuklanan  Mahmut Alınak yine ‘örgüt üyesi olmak" suçundan tutuklandı ve 10. kez cezaevine gönderildi.

 

BAŞINDAN YARALANDI

Kars'ta 17 Şubat'ta çıkarıldığı mahkeme tarafından "Devletin topraklarının tamamını veya bir kısmını yabancı bir devletin egemenliği altına koymak, devletin birliğini bozmak, devletin egemenliği altında bulunan topraklardan bir kısmını devlet idaresinden ayırmak, devletin bağımsızlığını zayıflatmak" iddiasıyla tutuklanan Kürt siyasetçi Mahmut Alınak, tutulduğu cezaevinde düşerek yaralandı.

Alınak hakkında, İstanbul 22. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından “Terör örgütü propagandası yapmak” ve “Türkiye Cumhuriyeti devletini alenen aşağılamak” iddiasıyla iddianame hazırlamıştı. 

 

KELEPÇE TAKILMAK İSTENİNCE OLAY ÇIKARMIŞTI

Tutuklama kararı sonrasında polisler yasal bir prosedür olan kelepçe takmak isteyince Alınak ve beraberindekiler itiraz etti. Alınak'ın ve yakınlarının bağırarak polislerin itiraz etmesi kameralara yansıdı. "SİZİN DEVLETİNİZ BU KADAR" sözleri sarfedildiğinde ise kayıt devam ediyordu. Polisler Alınak'ın itirazına rağmen kelepçe takarak cezaevine gönderdiler.

 

 

 

siyasetcafe.com

 

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.