Son Dakika Haberi ! Corona virüsü İngiltere’de kan donduran rapor sızdı! En kötü senaryo…..

Son Dakika Haberi ! Corona virüsü İngiltere’de kan donduran rapor sızdı! En kötü senaryo…..

Corona virüsü İngiltere’de kan donduran rapor sızdı! En kötü senaryo…..

Çin'in Wuhan kentinde ortaya çıkan corona virüs (COVID-19) nedeniyle dünya genelinde hayatını kaybedenlerin sayısı 6 bini geçti.

Geçtiğimiz hafta DSÖ - Dünya Sağlık Örgütü (WHO) Corona virüs merkezinin Çin’den Avrupa’ya kaydığını açıklamıştı.

Corona virüsü salgını nedeniyle İngiltere'deki birçok insan enfekte olurken, dünyayı tehdit eden corona virüsle mücadele kapsamında tüm dünya ülkeleri önlemlerini arttırırken İngiltere'de Boris Johnson ve hükümetin tavrı tartışılıyor.

Johnson'un sağlık danışmanlarından Profesör Graham Medley; tercihlerinin hastalığın yavaş bir şekilde ilerlemesi ve uzun zamana yayılması olduğunu dile getirmişti. Hastalığa yakalanmamak yerine hasta olduğunuzu varsayarak buna göre başkasına geçirmemek adına plan yapmanın daha doğru olacağını söyleyen Medley, "sürü bağışıklığı" sistemini önermişti.

Son dakika haberi olarak, dünya kamuoyunda bomba etkisi yaratan bir gelişme yaşandı. İngiltere'de corona virüsü ile ilgili Halk Sağlığı Raporu sızdırıldı! Basına sızan İngiltere Halk Sağlığı raporuna göre 7,9 milyon kişinin hastaneye kaldırılmasına yol açacak ve bunun çok daha fazlası kişi hastaneye bile gidemeden hastalıkla boğuşacak. İşte, dünya gündemine bomba gibi düşen corona virüsü raporuna ilişkin son dakika haberinin detayları…

Birleşik Krallık yönetimine sunulmaya hazırlanan dehşet verici bir rapora İngiliz Guardian gazetesi ulaştı. Rapor oldukça korkutucu rakamlara ev sahipliği yapıyor. Söz konusu rapor salgının biteceği tarih ile ilgili tahmini tarihe de ev sahipliği yapıyor.

Rapora göre, İngiliz yetkililer salgının etkilerinin en az 12 ay daha görüleceği görüşünde. Başka bir deyişle salgının 2021'in bahar aylarına kadar sürmesi bekleniyor.

Aynı raporda, nüfusun yüzde 80'inin bu süreçte enfekte olabileceği ve ülkede yaşayan her 100 kişiden 15'inin bu süreçte hastanede bakıma ihtiyaç duyabileceği bilgisine yer veriliyor.

Başka bir deyişle rapora göre, bu 12 aylık süreçte yaklaşık 8 milyon kişinin hastanelerde tedavi altına alınması gerekecek.

Hükümetin baş tıbbi danışmanı Prof Chris Whitty, daha önce bu rakamı en kötü senaryo olarak tanımlamış ve gerçek sayının bundan daha az olacağını öne sürmüştü. Ancak, basına sızan rapor nüfusun beşte dördünün virüs nedeniyle kıyameti yaşayacağı yazıyor. Ayrıca, corona virüsünün ne kadar süreceğine ilişkin de çarpıcı bilgiler bu raporda yer alıyor.


En kötü senaryo olarak adlandırılan bu durumun gerçekleşmesi durumunda ülkenin sağlık altyapısının yetersiz kalabileceği belirtiliyor.

Salgından etkilenen ülkeler sıralamasında üst sıralarda yer alan İngiltere'de COVID-19'a bağlı ölü sayısı bir günde 14 artarak 35'e ulaştı.

 

Siyasetcafe.com

 

 

 

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.