Son dakika haberi: Ermenistan teslim olmayı kabul etti

Son dakika haberi: Ermenistan teslim olmayı kabul etti

Gelen son dakika bilgisine göre, Ermenistan'ın teslim olacağı ve Nikol Paşinyan'ın bütün şartları kabul ettiği açıklandı.

27 Eylül'den beri devam eden Azerbaycan-Ermenistan savaşında flaş gelişme:

Ermenistan, Dağlık Karabağ'da teslim oldu. Ermenistan Kelbecer, Ağdam ve Laçın'dan çekilecek. Birazdan teslim olma anlaşmasının imzalanması bekleniyor.

Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan'ın Azerbaycan'ın bütün şartlarını kabul ettiği ve bu gece ateşkes imzalayacağı bildiriliyor.

Güncelleme: 01.15

Ermenistan, Dağlık Karabağ'da teslim oldu. İşgalci Ermenistan'ın Başbakanı Nikol Paşinyan teslim olma belgesini imzaladı. Anlaşmaya göre Karabağ'ın statüsü müzakere konusu olmayacak. Azerbaycan ordusu, bugüne kadar  işgalden kurtardığı mevkilerde kalacak. Bölgede Türk ve Rus güçleri konuşlandırılacak. 

Paşinyan, "Yurttaşlarım ben bizim için çok ağır bir kararı kabul ettim. Karabağ'da savaşın bitmesine dair anlaşma imzaladım. İmzalanan anlaşmanın metni benim için inanılmaz derecede acı vericidir. Bu kararı ben savaş durumunu derinden analiz ederek verdim. Şimdiki durumda bu en doğru karardır" dedi. Nikol Paşinyan bu sözleri sosyal medyadan paylaştı

01.20

Kremlin: Karabağ'da savaşın tamamen durdurulması konusunda anlaşma imzalandı

Kremlin'den yapılan açıklamada; Rusya, Azerbaycan ve Ermenistan liderlerinin, Karabağ'da savaşın tamamen durdurulması konusunda bir anlaşma imzaladığı kaydedildi.

01.43

Putin: Dağlık Karabağ'a barış gücü konuşlandırılacak

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, konuya ilişkin açıklamada bulunarak Karabağ bölgesine barış güçlerinin konuşlandırılacağı bilgisini verdi.

Putin, açıklamasında tarafların mevcut askeri poziyonlarında kalacağını belirterek, ulaşım merkezlerinin açılacağını kaydetti.

Rus lider, yeni ateşkes anlaşmasının, Dağlık Karabağ krizine her iki tarafın da çıkarına olacak uzun vadeli çözüm için koşullar yaratacağını umduğunu dile getirdi.

02.00

Habertürk: Türkiye, Rusya’yla ayrı bir anlaşma imzalayacak

Habertürk, Türk yetkilililere dayandırdığı haberinde Türkiye'nin, Rusya’yla ayrı bir anlaşma imzalayacağı, askeri gözlem merkezi kurulacağı ve bir barış gücü oluşturulacağı bilgisini vererek, Türk Dışişleri'nin  Rusya’yla bir metin üzerinde çalıştığını kaydetti.

 

siyasetcafe.com

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.