Son dakika! İki CHP'li vekil hakkında düzenlendi

Son dakika! İki CHP'li vekil hakkında düzenlendi

CHP Grup Başkanvekilleri Özgür Özel ve Engin Özkoç hakkında İletişim Başkanı Fahrettin Altun'a zincirleme hakaret ettikleri gerekçesiyle fezleke düzenlendi. Fezlekeler Adalet Bakanlığı'na gönderildi.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, geçtiğimiz ay avukatı Sezgin Tunç aracılığıyla, 'hakaret' ve 'iftira' suçlarını işledikleri gerekçesiyle CHP Manisa Milletvekili Özgür Özel ile CHP Sakarya Milletvekili Engin Özkoç hakkında soruşturma açılması talebiyle Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na başvuruda bulundu. 

FEZLEKELER ADALET BAKANLIĞI'NA GÖNDERİLDİ

Suç duyurusu üzerine soruşturma yürüten Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı Parlamenterler Bürosu, Özgür Özel ve Engin Özkoç’un kamu görevlisine görevinden dolayı alenen hakaret ve iftira suçlarını zincirleme bir şekilde işlediklerine dair fezleke düzenlenmesi için yeterli ve kanuni delilin mevcut olduğu, bu nedenle adı geçen milletvekilleri hakkında Türk Ceza Kanunu'nun 125 ve 267. madde hükümleri gereğince takibat yapılabilmesi için Anayasanın 83. maddesine istinaden Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından adı geçen milletvekillerinin yasama dokunulmazlıklarının kaldırılması gerektiği belirtilerek, hazırlanan fezlekenin TBMM’ye gönderilmek üzere ilgili soruşturma belgeleriyle birlikte Adalet Bakanlığı’na gönderildiği ifade edildi.

 

chp-015.jpg

 

TAZMİNAT DAVASI DA AÇILDI

Fahrettin Altun’un avukatı Sezgin Tunç, yasama dokunulmazlıklarının TBMM tarafından kaldırılmasını ve takibata devam edilmesini beklediklerini ve bu sürece eş zamanlı olarak Özgür Özel ve Engin Özkoç hakkında da ayrıca tazminat davaları açılacağını belirtti. 

 

YOUTUBE KANALIMIZA ABONE OLMAYI UNUTMAYIN!

Siyasetcafe.com

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum