Son Dakika! Komşu ülkede 'ASKER' sokağa indi

Son Dakika! Komşu ülkede 'ASKER' sokağa indi

Son dakika gelişmesine göre, komşu ülkede asker sokağa indi. İşte flaş haberin ayrıntıları;

Ermenistan’da askerler ve sivil vatandaşlar sokağa döküldü. Ermenistan Hükümeti’nden sokağa inen askerler için çok sert bir açıklama yapıldı.

Ermenistan Savunma Bakanlığı, göstericiler arasında askerler olduğunu kabul etti ve bu askerlerin sert yasal yaptırımlarla karşı karşıya kalacağını ifade etti.

Ermenistan’ın başkenti Erivan'daki bazı caddeler göstericiler tarafından kapatıldı ve hükümet aleyhine sloganlar atıldı.

Amerika Birleşik Devleti destekli Özgür Avrupa Radyosu, protestocu askerlerin yer aldığı fotoğrafları dünyayla paylaştı.

Polis basın servisi, "Ermenistan polisi ülkedeki durumu kontrol ediyor. İstenmeyen sonuçlardan kaçınmak için, yasa uygulayıcılar yasa dışı toplantıları durdurma ve kamu düzenini ihlal etmeme çağrısı yapıyor" şeklinde açıklama yaptı.

Göstericilerin yolları kapatmaya çalıştığı ve bazı bölgelerde gerginliklerin yaşandığı kaydedildi.

sokak1.jpeg

Serj Sarkisyan, iki döneminin sonuna geldiği cumhurbaşkanlığından sonra başbakan olma niyetinin olmadığını ifade etmişti. Ancak Salı günü parlamentoda başbakan seçilmişti.

Sarkisyan'ın cumhurbaşkanı seçildiği 2008 yılında da göstericiler 'oylamada yolsuzluk yapıldığı' iddiasıyla sokaklara dökülmüştü. Polisin müdahalesinde en az sekiz gösterici hayatını kaybetmişti.

sokak2.jpg

SİYASETCAFE.COM

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.