Son dakika: Kuzey Irak'a uçuşlar yasaklanıyor!

Son dakika: Kuzey Irak'a uçuşlar yasaklanıyor!

IKBY Bağdat'ın talebini reddetti! Yasak Cuma başlıyor!

 

Bağdat'ın havalimanlarının teslim edilmesi talebine, Irak Bölgesel Kürt Yönetimi (IKBY) olumsuz yanıt verdi.

Irak Havacılık İdaresi de Cuma gününden itibaren IKBY’ye uçak giriş çıkışının yasaklanacağını yabancı havayolu şirketlerine bildirdi.

Irak Başbakanı Haydar el-İbadi, havalimanları da dahil olmak üzere, sınır kontrollerinin 3 gün içerisindeBağdat’'a verilmemesi halinde Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'nin (IKBY) çift yönlü tüm uluslararası hava uçuşlarını durduracaklarını dün bildirmişti:

 

erbil-havaalani.jpg

"IKBY yetkilileri yerel, bölgesel ve uluslararası çevrelerin referandumun anayasal olmadığı yönündeki çağrılarını dinlemedi. IKBY'deki sınır kapıları Irak Sınır Kontrol Kurumu'nun denetimine tâbidir. Sınır kontrollerinin 3 gün içerisinde Bağdat'a verilmemesi halinde IKBY'den ve IKBY'ye olan tüm uluslararası hava uçuşlarını durduracağız. Bu kararı Bakanlar Kurulu'nda aldık. IKBY'nin serveti denetimden uzak yönetiliyor ve gelirleri yurt dışındaki kişisel hesaplara gidiyor."

ERBİL'DEN YANIT: UYGULANABİLİR DEĞİL

Erbil Uluslararası Havalimanı Müdürü Telar Faik de uluslararası yasalara göre, IKBY'deki havalimanlarının merkezi hükümete bağlı olduğunu ve uçuşları durdurabileceklerini belirtmişti.

Telar Faik, “Bağdat'ın söz konusu talebi gerçekçi ve uygulanabilir değil. Merkezi hükümetin memurlarının, IKBY'deki havalimanlarında çalışması mantıklı değil” demişti.

Ulaştırma Bakanı Mevlüd Bawemurad ise, konuyla ilgili Irak Ulaştırma Bakanı görüşerek meseleyi çözmeye çalıştıkları söylemişti.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum