Son dakika! Vekilliği düşürülen HDP'li Leyla Güven tahliye edildi

Son dakika! Vekilliği düşürülen HDP'li Leyla Güven tahliye edildi

Milletvekilliği düşürülen ve ardından tutuklanan HDP'li Leyla Güven hakkında tutuklu yargılandığı başka bir dosyadan mahsup edilerek tahliye kararı geldi. Güven tutuklu bulunuğu cezaevinden tahliye edildi.

Milletvekilliğinin düşürülmesinin ardından tutuklanarak cezaevine gönderilen HDP Hakkari Milletvekili Leyla Güven kalan bir aylık cezası, tutuklu yargılandığı başka bir dosyadan mahsup edilerek tahliye edildi.

HAPİS CEZASI ONANINCA VEKİLLİĞİ DÜŞÜRÜLMÜŞTÜ

KCK Ana Davası’ndan aldığı 6 yıl 3 ay hapis cezasının Yargıtay tarafından onanmasının Meclis Genel Kurulu’na taşınmasıyla vekilliği düşürülerek tutuklanan Demokratik Toplum Kongresi Eş Başkanı ve HDP Hakkari Milletvekili Leyla Güven, tutuklu bulunduğu Diyarbakır Kadın Cezaevi’nden tahliye edildi.

DENETİMLİ SERBESTLİK BAŞVURUSU REDDEDİLMİŞTİ

Hüküm giydiği davadan 4 yıl 8 buçuk ay cezaevinde kalan Güven’in kalan bir aylık cezasının denetimli serbestlik kapsamına alınması için yapılan başvuru reddedildi.

 

ley1.jpg

 

TAHLİYE EDİLDİ

Bunun üzerine Güven’in avukatları, kalan bir aylık hapis cezasının Güven’in tutuklu yargılandığı ancak henüz hüküm kurulmadığı başka bir dosyadan mahsubu için başvuruda bulundu. Geçen hafta yapılan başvuruda, kalan cezasının tutuklu yargılandığı ve halen devam eden dosyadan mahsup edilmesi talebi yerinde bulunarak, Güven’in tahliyesine karar verildi.

 

 

YOUTUBE KANALIMIZA ABONE OLMAYI UNUTMAYIN!

Siyasetcafe.com

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.