Sönmeyen yangının faturası onlara kesildi! Katliam yapacaklar

Sönmeyen yangının faturası onlara kesildi! Katliam yapacaklar

Avustralya'daki yangının faturası develere kesildi. Güney Avustralya'da 10 binden fazla deve çok fazla su içmelerini engellemek için helikopterden vurularak öldürülecek.

Avustralya'yı 4 aydır yakıp kavuran alevlerin rüzgarın etkisiyle birleşip çok daha büyük bir 'mega' yangına dönüşmesinden korkuluyor.

Avustralya'da 10 binden fazla devenin çok fazla su içmelerini engellemek için helikopterden vurularak öldürüleceği açıklandı. Ülkeye özgü koalalardan ölenlerin sayısının bugüne kadar tahmin edilenin çok üzerine olduğu ve 25 bini bulduğu kaydedildi.

 

 

yangin.JPG

 

İSTANBUL'UN 12 KATI BÜYÜKLÜĞÜNDE ALAN KÜL OLDU
 

Avustralya'da 4 aydır söndürülemeyen yangınlarda ölenlerin sayısı 26'ya yükseldi. İstanbul'un 12 katı büyüklüğünde bir alanı yakan alevler 2 binden fazla evi kül etti. Ülkenin güneyinde yağmurların başlamasıyla kısmen yangınların bir kısmı kontrol altına alındı.

Ancak 130 aktif yangından 69'unun hâlâ kontrol altında olmadığını vurgulayan uzmanlar, yağmurların durmasından sonra rüzgarın etkisiyle Yeni Güney Galler'deki alevlerle Victoria'dakilerin birleşerek bir 'mega (çok büyük) yangına' dönüşebileceği uyarısında bulundu.

 

10 BİNDEN FAZLA DEVE ÖLDÜRÜLECEK


Independent'ta yer alan habere göre, Güney Avustralya'da 10 binden fazla deve çok fazla su içmelerini engellemek için helikopterden vurularak öldürülecek.

Anangu Pitjantjatjara Yankunytjatjara (APY) topraklarındaki Aborijin liderlerinin talimatı sonrası profesyonel nişancılar avlanmaya çarşamba günü başlayacak.

 

yangin-2-002.JPG

The Australian gazetesine konuşan APY idaresinin yönetim kurulu üyelerinden Marita Baker "Sıcak ve rahatsız koşullarda sıkışıp kalmış durumdayız, rahatsız hissediyoruz çünkü develer çitleri yıkıp içeri giriyor, evlerin etrafına geliyor ve klimalardan su içmeyi deniyor" dedi.

 

OPERASYON 5 GÜN SÜRECEK


Güney Avustralya Çevre ve Su Bakanlığı sözcüsü, deve sayısındaki artışın bölgede pek çok soruna sebep olduğunu belirtti.

Ülke genelindeki toplam sayısının 1,2 milyon olduğu tahmin edilen deve sayısını kontrol altına almak için yürütülecek operasyonunun beş gün sürmesi planlanıyor.

 

siyasetcafe.com

 

 

 

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.