Sonunda bu da oldu! Hangi hastaneden fidye istediler?

Sonunda bu da oldu! Hangi hastaneden fidye istediler?

ABD New Jersey'deki Hackensack Meridian Hastanesi, hackerlerin fidye yazılımı saldırısına uğradı. Hastaların bakım süreçlerini aksatmak istemeyen hastane, fidyeyi ödemesine rağmen istediğini alamadı

 New Jersey'deki en büyük hastane grubuna sahip olan Hackensack Meridian, geçen hafta başlarında fidye yazılım saldırısına maruz kaldı. Hastane, sistemleri üzerindeki kontrolü yeniden kazanmak ve hastalara verilen bakımı geciktirerek hayatlarını tehlikeye atmamak için saldırganların fidye talebini ödemeyi kabul etti. Ancak yaşanan saldırı, Hackensack Meridian hastanelerini acil olmayan ameliyatları yeniden düzenlemeye zorladı. Doktorlar ve hemşireler de elektronik kayıtlara erişemeden hasta bakımını sağlamak zorunda kaldılar. Olayın ardından sistemlerine erişmeyi başaran hastane, verilerini yedekledikten sonra durumu FBI’ya taşıdı.

 

a-001.JPG

Dünyada 500 milyondan fazla kullanıcıyı koruyan Bitdefender Antivirüs’ün Türkiye Operasyon Direktörü Alev Akkoyunlu, en güçlü savunmanın saldırıların öncesinde alınan siber güvenlik önlemleri olduğunun altını çiziyor. Ayrıca, kullanılan güvenlik çözümü dışında işletim sistemi ile üçüncü parti yazılımların da sürekli güncel tutulması gerektiğini paylaşıyor. Ne olursa olsun önemli verilerin mutlaka bir harici yedeğinin alınmasının şart olduğunu belirten Akkoyunlu, tüm önlemlere rağmen fidye yazılımlarıyla karşı karşıya kalan şirketlerin fidye ödemeyi kesinlikle reddetmesi gerektiğini vurguluyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.