Sosyal medyada beğeni almak için zehirde yüzdüler!

Sosyal medyada beğeni almak için zehirde yüzdüler!

Sosyal medyada daha fazla "like" almak için İspanya'da toksik maddelerden oluşan bir sıvıya girip fotoğraf çeken insanlar ölümle dans ediyor.

Renkleri canlı diye insanların içinde  fotoğraf çektirdiği bu göl, aslında kullanılmayan bir tungsten madeni ve bu canlı renkler orada kimyasal bir kirlenmenin gerçekleştiğinin işareti. 

gol-1.JPG
 

Göle girdikten sonra deri döküntüleri ve mide problemleri için hastaneye kaldırılanlar olmuş ama tüm bunlar insanları gölden uzaklaştırmaya yetmemiş.
Zehirli suya giren bir kişi iki hafta boyunca alerjik bir reaksiyonla uğraşmış ve yerel bir gazeteye verdiği röportajda durumu aynen bu şeklinde anlatmış.

 

gol-2.JPG
İnsanların bu ilgisinin sebebi ise bölge için sorumsuzca yapılan tanıtım
Gazeteci ve doğa koruma derneklerinden biri olan Salvemos Cabana’nın sözcüsü Ramón Varela bu konuda bir röportaj vermiş.


Euronews'e verdiği röportajda bu harap olmuş ve restore edilmemiş alanın turistik ve pastoral bir yermiş gibi gösterildiğini söylemiş.

 

gol-3.JPG


Coruña Üniversitesi Hastanesi acil servisinden Dr. Manuel Ferreiro, Cadena Cope’ya verdiği röportajda, kısa bir dalışın banyo yaparak kurtulunabilecek küçük cilt tahrişlerine sebep olurken, daha uzun süre bu suya maruz kalmanın daha ciddi sorunlara yol açabileceğini açıklamış.
Aynı zamanda bu sudan yanlışlıkla bir miktar içilmesi sindirim bozuklukları, kusma ve diyareye yol açabilirmiş.

 

gol-4.JPG

 

Donmuş göle atladı, bakın ne oldu...

Siyasetcafe.com 

 

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.