Starbucks, Starbucks Workers United sendikasına dava açıyor! Konu: Filistin

Starbucks, Starbucks Workers United sendikasına dava açıyor! Konu: Filistin

Starbucks, Starbucks Workers United sendikasına dava açıyor. Konu ise Hamas - İsrail çatışması üzerine Filistin ile dayanışma içerikli sosyal medya paylaşımında bulunulması...

Starbucks, Hamas - İsrail çatışması üzerine Filistin ile dayanışma içerikli sosyal medya paylaşımında bulunulduğu gerekçesi ile Starbucks Workers United sendikasına dava açıyor.

Starbucks daha önce bu bu durumu kınamıştı ancak bu sefer çıtayı yükselterek sendikayı mahkemeye çıkarmayı planlıyor.

Starbucks, Genel Müdür Yardımcısı Sara Kelly'nin bir mesajında, sendikanın Starbucks adını kullanmasının müşterilerin kafasını karıştırdığını ve bazı müşterilerin SWU açıklamasına ilişkin öfkelerini mağaza çalışanlarından çıkardıklarını iddia etti.

“Filistin ile Dayanışma!” mesajını paylaşan sendikanın mesajında, Gazze'yi çevreleyen çitleri kıran bir buldozerin resmini alıntı yaparak tweetlendi.

Web sitesinde yer alan bilgilere göre, 360 mağazada 9.000'den fazla işçi şu anda Workers United ve SEIU'ya bağlı SWU'ya katılmak için oy kullandı.

Ancak potansiyel bir sözleşme konusunda şirketten sert bir dirençle karşılaştılar. Starbucks daha önce SWU'ya yasal işlem başlatma tehdidinde bulunan bir "durdurma ve vazgeçme" emri göndermişti.


Siyasetcafe.com

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.