Süre doldu: Hamas Aşkelon'u vurmaya başladı

Süre doldu: Hamas Aşkelon'u vurmaya başladı

Hamas Aşkelon'u vurmaya başladı. Hamas'ın İsrail'in Aşkelon kenti sakinlerine bölgeyi terk etmeleri için yerel saatle 17.00'ye kadar süre tanımıştı. Sürenin dolmasının ardından Hamas bölgeyi bombardımana başladı.

Aksa Tufanı operasyonunun ardından başlayan çatışmalar dördüncü gününe girerken, sabah saatlerinde İsrail donanmasına ait hücum botlarından Gazze'nin sahil kesimlerine onlarca roket atıldı.

İsrail saldırılarında abluka altındaki Gazze’de ölenlerin sayısı 770'e yükseldi.

İsrail ordusu, "Gazze sınırında kontrolü tamamen sağladıklarını" bildirdi. İsrail hükümetinin, 360 bin yedek askerin seferberliğe katılmasını onayladığı belirtildi.

DSÖ, kritik tıbbi malzemeleri insanlara ulaştırabilmek için Gazze'ye insani koridor açılması çağrısında bulundu. İsrail ordusu, Gazze'nin dünya ile tek kara bağlantısı olan Refah Sınır Kapısı çevresini hedef aldı. İsrail basınına göre Gazze'den düzenlenen saldırılarda ölen İsraillilerin sayısı 1000'i geçti.

Hamas'ın silahlı kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları, İsrail'in Aşkelon kenti sakinlerine bölgeyi terk etmeleri için yerel saatle 17.00'ye kadar süre tanıdı. Sürenin dolmasının ardından Aşkelon'a füze saldırıları gerçekleştirildi.

 

HAMAS'TAN AŞKELON'A FÜZE SALDIRISI


Hamas'ın silahlı kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları, İsrail'in Aşkelon kenti sakinlerine bölgeyi terk etmeleri için yerel saatle 17.00'ye kadar süre tanıdı.

Sürenin dolmasının ardından İzzeddin el-Kassam Tugayları, Aşkelon'a füze saldırısı gerçekleştirdi.

Arka arkaya yapılan hava saldırılarının hemen ardından İsrail'in bu saldırılara karşılık verdiği gelen bilgiler arasında...


Siyasetcafe.com

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.