Suriye ordusu İdlib'de büyük bir operasyona mı hazırlanıyor?

Suriye ordusu İdlib'de büyük bir operasyona mı hazırlanıyor?

Suriye ordusunun, Astana süreci kapsamında bir çatışmasızlık bölgesinin oluşturduğu İdlib'de stratejik yerleşim birimlerini ele geçirmek için büyük bir operasyona hazırlandığı iddia ediliyor.

BBC İzleme Servisi, "Suriye ordusu İdlib'de büyük bir operasyona mı hazırlanıyor?" başlığı ile yayımladığı haberde, "Suriye ordusunun İdlib'de düzenlediği ve zehirli gaz kullanıldığı iddia edilen hava saldırılarında en az 20 kişinin öldüğü bildiriliyor. Ordu birliklerinin ve müttefiklerinin İdlib'de stratejik yerleşim birimlerini ele geçirmek için büyük bir operasyona hazırlandığı öne sürülüyor" ifadelerini kullandı.

Rejim güçleri ve müttefiklerinin Kasım 2017'de İdlib'in doğusunda ilk operasyonlarına başladıklarının anımsatıldığı haberde, Kasım 2017-Ocak 2018 döneminde ise Suriye hükümeti yanlısı güçlerin Ebu el-Duhur Hava Üssü'nün yanı sıra hükümetin kontrolündeki Halep ile Şam'ı birbirine bağlayan demiryolu hattı üzerindeki bölgeleri ele geçirdiğine işaret edildi.

-"ORDUNUN ŞİMDİKİ HEFEDİ SARAKEB KASABASI"-

Bu arada Suriyeli muhaliflere yakın basın kuruluşlarının ise Suriye ordusu ile müttefiklerinin bir şimdiki hedefinin stratejik bir konumda bulunan Sarakeb kasabası olacağının öne sürdüğü bildirildi.

Haberde, Kasım 2012'den bu yana muhalif güçler için İdlib vilayeti içindeki en önemli yerleşimlerden biri olan Sarakeb kasabasının önemi vurgulandı.

BBC İzleme Servisi, "Son birkaç gündür İdlib'i hedef alan hava operasyonları Sarakeb kasabası üzerine yoğunlaşmış durumda" dedikten sonra şöyle devam etti:

"Suriye hükümeti için Sarakeb'in önemi, konumuyla ilgili. Kasaba Şam ve Halep'i birbirine bağlayan otoyolun üzerinde bulunuyor. Bu nedenle ileride İdlib'in güneyinde yürütülmek istenirse, Sarakeb en stratejik nokta konumunda."

BBC, "Türkiye, İran, Rusya, Suriye hükümeti ve silahlı muhaliflerin Eylül 2017'de imzaladığı anlaşmayla İdlib dört çatışmasızlık bölgesinden birisi olarak ilân edildiği"ne dikkat çektiği haberde, "Suriye hükümeti İdlib'deki Ebu el-Duhur üssünü ele geçirdikten sonra Türkiye bölgede keşif görevleri düzenlemeye başladı"ifadelerini kullandı.

Siyasetcafe.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.