Suriye'de Abdullah Öcalan fotoğraflı özerklik yemini

Suriye'de Abdullah Öcalan fotoğraflı özerklik yemini

Suriye'de kürtler Abdullah Öcalan fotoğraflı özerklik yemini etti

SURİYE'de Kürtler'in elinde bulunan bölgelerde demokratik özerkliğin ilanı tamamlandı.

 

Cizire ve Kobani'den sonra Afrin kantonunda da özerklik ilan dildi. Bakanlığa atananlar Abdullah Öcalan'ın fotoğrafı altında yemin etti.

 

İsviçre'de de uygulanan yönetim modeli olan 'Kanton' sistemini örnek alan Suriye Kürtleri son kantonları olan Afrin'de de demokratik özerkliklerini ilan etti. Suriye'de Kürtler'in denetimlerine aldığı Rojava (Batı) olarak bilinen bölgede Cizire ve Kobani'den sonra Afrin'de de demokratik özerk yönetim şekli düzenlenen törenle ilan edildi.

 

Türkiye'de Kilis'in karşısında bulunan Afrin İlçesi'nde bu sabah toplanan Efrin Kantonu Yasama Meclisi, 1 dakikalık saygı duruşu ile toplantıya başladı. Kadın olan Yasama Meclisi Başkanı Hevin Reşit, kısa bir konuşma yaparak katılımcıları kutladı.

 

Toplantıda Yürütme Meclisi Başkanı, iki yardımcısı ve 22 bakandan oluşan Efrin Kantonu Demokratik Özerk Yönetimi ilan edildi. Başbakan rolündeki Yürütme Meclisi Başkanlığına ise kadın olan Hevin İbrahim Mustafa getirildi.

 

ÖCALAN'IN FOTOĞRAFI ALTINDA YEMİN

 

Toplantıda 22 bakan İmralı cezaevinde en son çekilen ve salona asılan Abdullah Öcalan'ın fotoğrafı altında tek tek Kürtçe yemin ederek çalışmalarına başladı. Cizire Kantonu 21 Ocak'ta, Kobane Kantonu ise 27 Ocak'ta ilan edilmişti. Cizire, Kobani ve Afrin kantonları, 4 ay içinde genel seçimlere giderek parlamentolarını yenileyecek. Demokratik Özerk Yönetimlerin ilanını Suriye Kürtleri düzenledikleri çeşitli etkinliklerle kutladı.


Ramazan YAVUZ (DHA) 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.