Suriyeli Cemal suskunluğunu bozdu! ‘Ağlayarak uyanıyorum’

Suriyeli Cemal suskunluğunu bozdu! ‘Ağlayarak uyanıyorum’

İngiltere’de ırkçı saldırıya uğrayan Suriyeli Cemal, suskunluğunu bozdu ve yaşadığı saldırının ardından okula gitmek istemediğini söyledi. İşte ayrıntılar;

Okulda ırkçı saldırıya uğrayan 15 yaşındaki Suriyeli Cemal, olaydan sonra ilk kez konuştu. Cemal, artık kendini güvende hissetmediğini ve okula gitmek istemediğini belirtti.

Cemal ve ailesi güvenli bir hayat umuduyla Suriye'deki savaştan kaçıp İngiltere'ye yerleşti. Ancak hiçbir şey hayal ettikleri gibi olmadı. Şiddet, onları Avrupa'da da buldu.

15 yaşındaki Cemal, okuldaki diğer öğrencilerin şiddetine maruz kaldı. Boğazı sıkılarak yere düşürüldü. Üzerine su döküldü. Olayın aylar önce yaşandığı, görüntülerin yeni ortaya çıktığı açıklandı. Polis ve okul yönetimi ise saldırıları görmezden geldi.

cemal-005.jpg

ARTIK OKULA GİTMEK İSTEMİYORUM"

Aynı günün akşamında ortaya çıkan bir diğer görüntü ise, Cemal'in ablasına aitti. Sosyal medyada tepki çeken görüntülerde, bir grup öğrencinin Suriyeli kıza küfür ederek şiddet uyguladığı görüldü.

İngiltere'de yaşayan 15 yaşındaki Suriyeli Cemal uğradığı saldırının ardından ilk kez ITV'ye konuştu. Cemal, "Artık okula gitmek istemiyorum. Kendimi güvende hissetmiyorum. Bu olaydan dolayı geceleri ağlayarak uyanıyorum. Okulda hiçbir şey yapmadım çünkü okulun kurallarına saygı duyuyorum" diye konuştu.

ITV'ye verdiği röportajda Cemal'in yüzü gösterilmedi, sesi değiştirildi.

siyasetcafe.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.