Suudi Arabistan: Kaşıkçı cinayeti talihsiz bir kaza

Suudi Arabistan: Kaşıkçı cinayeti talihsiz bir kaza

Suudi Arabistan İnsan Hakları yetkilisi, Cemal Kaşıkçı cinayetini talihsiz bir kaza olarak nitelendirip bir skandala imza atmış oldu.

Suudi Arabistan İnsan Hakları yetkilisi, Cemal Kaşıkçı cinayetiyle birlikte başlatılan soruşturmanın, uluslararası hale getirilmesine karşı olduklarını bildirdi. Aynı yetkili cinayeti talihsiz bir kaza olarak nitelendirip bir skandala imza atmış oldu.

Reuters Haber Ajansı’nın dünyaya duyurduğu son dakika haberine göre; Suudi Arabistan İnsan Hakları Komisyonu Başkanı, Birleşmiş Milletler İnsan Hakları Konseyi'ne yaptığı açıklamada, Kaşıkçı cinayetini hem "korkunç bir suç", hem de "talihsiz bir kaza" olarak nitelendirdi. Aynı yetkili bu olay sebebiyle dehşete düştüklerini aktardı.

Suudi yetkililer, diğer yandan cinayetle ilgili soruşturmanın uluslararası hale getirilmesine karşı olduklarını da vurguladı.

Cemal Kaşıkçı cinayetinde tutuklanan şüphelilerin işkenceye tabi tutulmadan sorgulandığını öne süren Riyad yönetimi, uluslararası soruşturmayı "iç işlerine müdahale" olarak algılayacaklarını ifade etti.

SİYASETCAFE.COM

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.