Suudi Arabistan savaş ilan etti

Suudi Arabistan savaş ilan etti

Suudi Arabistan'ın başkenti Riyad'da geçtiğimiz Cumartesi günü istifa eden Lübnan Başbakanı Saad Hariri'nin nerede olduğu merak konusu oldu. İşte ayrıntılar;

Hizbullah lideri Nasrallah, Hariri'nin Suudi Arabistan'da ev hapsinde tutulduğunu ileri sürdü. Nasrallah'a göre, Suudi Arabistan Lübnan ve Hizbullah'a savaş açtı. Bölgede tansiyonu bir anda yükselten açıklamaları Al Jazeera gibi televizyonlar yayınlarını keserek verdi.

Öte yandan Almanya ve Fransa, Lübnan Başbakanı Hariri'nin Suudi Arabistan'da gözaltında tutulduğunu gösteren herhangi bir kanıt olmadığını belirtti fakat  Beyrut'ta endişeler devam ediyor.  Suudi Arabistan Dışişleri Bakanı Cubeyr, CNBC televizyonuna verdiği röportajda Hariri'nin nerede olduğunu söylemedi ancak Hizbullah'ın Lübnan sistemine el koyduğunu öne sürdü.

Nasrallah'a göre, Lübnan ve Hizbullah'a savaş açan Suudi Arabistan, İsrail'i Lübnan'a saldırması için kışkırtıyor. Lübnan Cumhurbaşkanı Michel Avn ise ülkedeki S. Arabistan temsilcisine Başbakan Hariri'nin dönmesi gerektiğini belirtti. Avn, ayrıca Başbakan Hariri'nin istifasının kabul edilemez olduğunu ifade etti.

Hizbullah terör örgütüdür

Suudi Arabistan Dışişleri Bakanı Adil el-Cubeyr ise, terörist bir grubun yani Hizbullahın ülkeyi ele geçirdiğini belirterek, “Saad Hariri'nin yapmak istediği tüm girişimlere Hizbullah engel oluyor. Bizler Hizbullah'ı bir terörist örgüt olarak sınıflandırıyoruz. Tüm dünyanın bunu iyi bilmesi ve bunların faaliyetlerine engel olması gerekir. Nerede olurlarsa olsunlar karşılarında durulmalıdır" diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.