Suudi Arabistan'dan şaşırtan çarşaf yasağı 

Suudi Arabistan'dan şaşırtan çarşaf yasağı 

2018 yılında çarşaf giymeyi zorunluluk olmaktan çıkartan Suudi Arabistan, bir adım daha ileri giderek kız öğrencilerin sınavlarda çarşaf giymesini yasakladı.

Suudi Arabistan, 2018 yılından beri çarşaf giyilmesini bir zorunluluk olmaktan çıkarmış ve sadece tercih eden kız öğrenciler sınavlara çarşafla gidiyordu. Ancak NDVTV'ye göre, Suudi Eğitim ve Öğretim Değerlendirme Komisyonu, kız öğrencilerin sınav salonlarına çarşafla girmesini yasaklayan bir karar aldı.

Bu kararla birlikte, öğrencilerin sınav salonlarına sadece okul üniformasıyla girmesi ve toplumsal terbiye kurallarına uyması istendi. Bu karar, Suudi Arabistan'da öğrencilerin çarşaf giyme konusundaki tercih hakkını kısıtlamış ve yalnızca okul üniformasını giymeyi zorunlu kılmıştır.

Bu kararın arkasında yatan sebepler hakkında bilgi sağlanamamasına rağmen, bazıları bu kararın toplum tarafından daha az cinsiyetçi bir eğitim ortamı oluşturmak amacıyla alındığını iddia etmektedir. Ancak bu karar öğrencilerin çarşaf giymeyi tercih etme hakkını kısıtlayan bir düzenleme olmaktadır. Bu nedenle, bu kararın alınmasına karşı çıkanlar da bulunmakta. Öğrencilerin çarşaf giyme tercihi konusunda daha özgürce düşünmelerine ve tercih etmelerine olanak tanıyan bir düzenleme olması fikri de ülkede tartışılıyor.


Siyasetcafe.com

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.