Tahminleri ile olay yaratan Simpsonlar (The Simpsons) dizisinde radikal kararlar

Tahminleri ile olay yaratan Simpsonlar (The Simpsons) dizisinde radikal kararlar

Son zamanlarda kehanetleri ile sık sık gündem olan The Simpsons'ın yapımcıları dizinin artık sadece beyaz karakterler tarafından seslendirilmeyeceğini açıkladı. Peki Simpsonlar hangi olayları önceden bilmişti? Hangi olayların gerçekleşmesi bekleniyor?

ABD'de siyahi George Floyd'un polis şiddeti sonucunda ölümünün ardından yaşanan gösteriler ve ırkçılık/eşitlik tartışmaları fenomen dizi Simpsonlar (The Simpsons) ve Family Guy'ı da etkiledi.

Son zamanlarda kehanetleri ile sık sık gündem olan The Simpsons'ın yapımcıları geçtiğimiz Cuma günü, dizinin artık sadece beyaz karakterler tarafından seslendirilmeyeceğini açıklarken, Cleveland'ı Family Guy'da seslendiren beyaz aktör de rolünden geri adım atacağını açıkladı.

 

simsponlar1.jpg

Dizinin yapımcısı Fox Stüdyoları, AFP'ye yaptığı açıklamada, Simpsonlar'da bundan sonra beyaz olmayan karakterleri beyazlar seslendirmeyecek" diye belirtti.

 

simsonlar2.jpg

Aynı gün, dizinin 1999'daki başlangıcından beri Family Guy'ın Cleveland Brown'unu seslendiren aktör Mike Henry, Twitter'da rolden uzaklaşacağını paylaştı.Henry paylaşımında, "Cleveland'ı 20 yıldır Family Guy'da oynamak bir onurdu" "Bu karakteri seviyorum, ama renkli insanlar renk karakterleri oynamalı. Bu nedenle, istifa ediyorum" diye yazdı.

 

simsponlar3.jpg

ABD'nin en uzun soluklu dizisi Simpsonlar'ın (The Simpsons) bazı gerçek olayları önceden tahmin etmesi, diziyi hayranlarının gözünde özel kılıyor. Dizi, Donald Trump'ın başkan seçileceği konusunu önceden işlemesi gibi son olarak ABD'deki George Floyd protestoları esnasında Kristof Kolomb heykelinin başının kesilmesi öngörüsüyle gündeme geldi.

Dünyaca ünlü animasyon Simpsonlar (The Simpsons) bazı gerçek olayları önceden tahmin etmesi ile ünlendi.

Dizi, Donald Trump'ın başkan seçileceği konusunu önceden işlemesi gibi son olarak ABD'deki George Floyd protestoları esnasında Kristof Kolomb heykelinin başının kesilmesi öngörüsüyle gündeme geldi. Üstelik kehanetler bunlarla da bitmiyor.

İşte Simpsonlar'ın doğru çıkan ve çıkacağı konuşulan kehanetleri;

Matt Groening'in yaratıcısı olduğu ve Amerikan televizyonu Fox'ta yayımlanan Simpsons, 1989 yılında yayımlanmaya başladığı andan itibaren televizyon animasyonlarının seyrini değiştirdi. Daha sonra Simpsons dizisi geleceği tahmin etmesiyle daha da ünlendi.

Newsbeat'e konuşan dizi yazarlarından Al Jean bu durumu, "Eğer yeteri kadar tahminde bulunursanız yüzde 10'u doğru çıkar" ifadelerini kullandı.

Dizinin diğer bir yazarı olan Stephanie Gillis ise, "Bir bakıma 10 ay öncesinden yazan gelecek bilimcileriz, o yüzden bir sonraki adımda ne olacağını tahmin etmeye çalışıyoruz" dedi.

Al Jean, Trump ile ilgili bölümü nasıl yazdıklarına dair, "2000 yılında hangi komik ünlü başkan olabilir diye düşünüyorduk. Trump'ın bir gün başkan adayı olacağına dair sözlerini dikkate alarak senaryoyu yazdık" dedi.

Kolomb heykelinin başının kesilmesi

Dünyanın en ünlü animasyon dizisi Simpsonlar (The Simpsons)’ın ilk sezonundaki “The Telltale Head” adlı bölümde Bart Simpson, çizgi dizinin kurgusal kasabası Springfield'ın kurucusu Jebediah Springfield'ın heykelinin başını kesiyor.

 

simsonlar-george-floyd.jpg

ABD'de Afro-Amerikalı George Floyd'un polis şiddeti sonrası hayatını kaybetmesiyle başlayan ırkçılık karşıtı protesto hareketinde göstericiler, Boston'daki Waterfront Parkı'nda bulunan Kolomb heykeline saldırmıştı. Jebediah Springfield'ın heykeli gibi, heykelin başı gece yarısı sökülmüştü.

Dizinin fanatikleri Kolomb’un Amerikan yerlilerine karşı yürüttüğü kitlesel şiddet nedeniyle nasibini aldığını düşünüyor. Fakat teyit.org. da bunun doğru olmadığı ve olayla bir alakası bulunmadığı açıklandı.

Kripto para

Dizinin 31. sezonunda “Frinkcoin” adlı bölümünde, kripto para birimlerinin ve blockchain’in nasıl çalıştığını açıklamak üzere konuk yıldız olarak Big Bang Theory dizisinden Jim Parsons yer aldı. Şarkı ve dansla kripto para biriminin geleceğini anlatan dizide şöyle denildi: “Her gün geleceğin parası olmaya bir adım daha yaklaşıyorum. Cüzdanında değil, senin bilgisayarındayım!”

 

simsponlar-kripto-para.jpg

Jim’in konuşmasının sonunda ekrana bir bilinçaltı mesajı yansıdı ve kripto para birimlerinin nasıl çalıştığı şu sözlerle açıklandı: “Kripto para birimlerinden bahsederken ‘Cryptocurrency’ kelimesini tekrar tekrar kullanmak, acemi biri olduğunuzu gösterir. Tam bir kripto para yığını… Bu sistemde, ek kripto para birimleri oluşturmak için kurallar tanımlanmıştır. Geleneksel para birimi gibi üretilebilir veya rastgele oluşturulur veya hepsi LeBron'a (James) verilir.”

Corona virüs

Dizinin 1993’te yayınlanan bir bölümünde, Japonya’dan yayılan Osaka Flu adlı virüsten söz ediliyor.

 

simsonlar-korona-virisi.jpg

Meyve suyu işçileri paketleme yaparken, işçilerden biri, “Müdüre grip olduğumu söyleme lütfen” diyor ve sonra kutunun içine öksürüyor. Böylece virüs, kutuyla birlikte ABD’ye taşınıyor. Ülkede pek çok kişi hastalanıyor.

 

simspnlar-korona3.jpg

Dizinin hayranları, Çin’in Wuhan kenti yerine Japonya’dan yayılan bir virüsten söz etmesiyle Simpsonlar’ın küresel bir olayı daha 27 yıl önce öngördüğü görüşünde. Fakat bu ne kadar doğru bilinmez.

 

simspsonlar-korona2.jpg

Trump’ın başkan seçilmesi

The Simpsons dizisinin 2000 yılında yayınlanan “Bart to Future ( Bart’ın Geleceğe Dönüşü)” isimli bölümünde yeni başkan Lisa Simpson, “Sizin de bildiğiniz gibi, Başkan Trump’tan bize oldukça yüklü bir bütçe çatlağı miras kaldı” diyor ve kendisinden önce Trump’ın başkan olduğunu söylüyor.

 

simspsonlar-trump2.jpg

Kadın Başkan

Bu kehanete göre Trump’tan sonra Amerika’nın başkanı bir kadın olacak. Trump’ın zaten bir kadın adayla yarışıp başkan olduğunu düşünürsek, bu teorinin gerçekleşme ihtimali de oldukça yüksek gibi görünüyor.

 

simsponlar-kadin-baskan.jpg

Lady Gaga Super Bowl'da

Serinin Lady Gaga'nın Super Bowl'daki şovunu beş yıl öncesinden tahmin ettiği de ortaya çıkmıştı.

simsponlar-lady-gaga.jpg

Disney-Fox birleşmesi

Dizinin 8 Kasım 1998'de yayınlanan bölümünde 20th Century Fox tabelasının altında 'Walt Disney Co'nun bir bölümü' yazısı görülüyor.

 

simsponlar-disney.jpg

 

simsponlar-disney2-001.jpg

11 Eylül saldırıları

Animasyonun 1997 yılında yayınlanan bir bölümünde Lisa’nın elindeki derginin kapağında 9 -11 yazdığı düşünülüyor. Ayrıca 11’i ikiz kulelerin oluşturması da 11 Eylül saldırıları hakkındaki komplo teorilerini güçlendiriyor.

 

simspsonlar-11-eylul2.jpg

1993’teki bir bölümde ise duvardaki tabloda ikiz kulelere benzer bir yapının dumanlar altında olduğu görülüyor.

 

simsponlar-11-eylul.jpg

Akıllı telefon ve akıllı saat öngörüsü

Akıllı telefonlar henüz icat edilmemişken, The Simpsons’ın 1994 yılında yayınlanan Lisa on Ice bölümünde dokunmatik telefon görülüyor.

Logosu ise oldukça ilgi çekici! Lütfen dikkat!

 

simsponlar-akilli-telefon.jpg

1995 yılında yayınlanan 6. sezon 5. bölümde ise akıllı saat görülüyor ve logo yine aynı.

 

simspsonlar-akilli-saat.jpg

Yeni Star Wars filmleri

Ayrıca, Star Wars’ın yeni filmlerinin çekileceğini de bilmişti.

 

simsponlar-star-wars.jpg

ÖNÜMÜZDEKİ YILLARDA GERÇEKLEŞMESİ BEKLENİLEN SİMPSONS KEHANETLERİ
 

Aç gözlü şirketler çevresel bir faciaya sebep olacak ve kirletilmiş alandan korunmak için bir kubbe kurulacak.

 

simspsonlar-kubbe.jpg

Trump’tan sonra Amerika’nın başkanı bir kadın olacak.

Facebook'un algoritması sahte haberleri işaretlemeye başlayacak, aynı zamanda gizli alayı da saptayabilecek böylece insanların kafası karışmayacak.

 

simspsonlar-facebook.jpg

Peki tahminler nasıl doğru çıkıyor?

30 senedir televizyon ekranlarından dünyanın dört bir yanındaki insanları güldürmeye devam eden ünlü animasyon dizisi Simspsonlar son yıllarda kehanetleriyle gündeme gelmeye başladı.

Durumla alakalı dizinin yazarları bu durumun, birçok kişinin tahmin ettiğinin aksine komplo teorileriyle ilişkilendirilemeyeceğini, dizide birçok konuda geleceğe dair tahminler yürütüldüğü için bunların gerçekleşmesi ihtimalinin yüksek olduğunu söylüyorlar.

11 Eylül saldırıları ile ilgili de konuşan Al Jean, bu iddianın kaynağını da şöyle açıklıyor: "New York'ta bir rehber alıyorlar, üzerinde 9 dolar ve İkiz Kuleler'in olduğu bir kapak var; 9/11 gibi gözüktüğü için böyle düşündüler ama bu tamamen bir tesadüftü" dedi.

SONUÇ: Tabii ki bir dizi bu kadar çok geleceği tahmin edemez, kehanette bulunamaz ama bunların tamamen bir tesadüf eseri olduğu fikrini pompalamaya çalışmak da aynı oranda inandırıcı değil…

O zaman çıkan sonuç. “Gelecek öngörülemez ama tasarlanabilir!”

YOUTUBE KANALIMIZA ABONE OLMAYI UNUTMAYIN!

 

Siyasetcafe.com

 

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.