Taliban: ABD ile iyi ilişkiler kurmak istiyoruz

Taliban: ABD ile iyi ilişkiler kurmak istiyoruz

Taliban Sözcüsü Zabihulah Mücahid, ABD'nin Afganistan'dan çekilmesi sonrası yaptığı açıklamada, "ABD ile iyi ilişkiler kurmak istiyoruz" dedi.

Son ABD askerlerinin çekilmesini kutlayan Taliban "ABD ve bütün dünya ile iyi ilişkiler" istediğini açıkladı. Taliban Sözcüsü Zabihullah Mücahid "Herkesle diplomatik ilişkiler kurulmasını tasvip ediyoruz" dedi.

ABD ordusunun 20 yılın ardından son askerlerini Afganistan'dan çekmesi, ülkede kontrolü ele geçiren Taliban tarafından memnuniyetle karşılandı.

Taliban'ın liderleri ABD askerlerinin gitmesinin ardından Kabil havalimanına giderek kutlama yaptı. Buradaki kutlamaya Taliban'ın özel "Bedri 313 Tugayı" da katıldı.

 

'ABD İLE İYİ İLİŞKİLER KURMAK İSTİYORUZ'

 

Taliban Sözcüsü Zabihullah Mücahid Kabil'de havalimanında yaptığı konuşmada, "Herkesle diplomatik ilişkileri tasvip ediyoruz. ABD ve bütün dünya ile iyi ilişkilere sahip olmak istiyoruz" dedi.

Afganları "zaferleri" nedeniyle kutlayan Mücahid, "Tebrikler Afganstan'a, bu zafer hepimizin" dedi.

Mücahid ülkede bir geçiş hükümetinin kurulmasını redderek, Kabil'in güvenli bir biçimde kalacağını söyledi ve "Kabil'de güvenlik sağlanacak, insanların kaygılanmasına gerek yok" dedi.

 

 

Siyasetcafe.com

 

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.