Taliban, halka açık idamlara başladı! 4 kişiyi vince asarak katletti

Taliban, halka açık idamlara başladı! 4 kişiyi vince asarak katletti

Afganistan yönetimini ele geçiren Taliban, 4 erkeği Herat kentinde vinçlere asarak öldürdü.

Kabil’in düşmesiyle Afganistan yönetimini Taliban ele geçirmişti. Çoğunlukla kadınları hedef alan yasaklar getiren Taliban, halka açık idamları bugün itibariyle başlattı.

Milliyet'te yer alan bilgilere göre, Taliban'ın ülkedeki cezaevleri sorumlusu olan Molla Nurettin Turabi, idam ve uzuv kesme cezalarının yeniden başlayacağını Pazar günü uluslararası medyaya verdiği bir röportajda açıkladı.

İnsan Hakları İzleme Örgütü, hafta içinde Herat kentinde kadınlara yönelik ihlaller olduğunu duyurmuştu. Örgüt, Taliban'ın bu kentteki "yüksek profilli kadınlar için ev aramaları yaptığı, kadınların evleri dışına çıkmasını yasakladığı ve kıyafet zorunluluğu uyguladığını" kaydetti.

90'lı yılların sonunda Taliban'ın birinci döneminde din polisi gücünün başında bulunan Turabi, uzuv kesmelerin 'güvenlik ortamı için gerekli' olduğunu savundu ve söz konusu cezaların halka açık infaz edilmeyebileceğini söyledi.

 

HERAT MEYDANI'NDA VİNCE ASTI 


90'lı yıllar süresince Taliban, bu tür infazları halka açık meydanlarda yapıyordu. Turabi o yıllardaki uygulamalar ilişkin dünya kamuoyundan gelen tepkiler için ise "Kimse bize yasalarımızın nasıl olacağını söyleyemez" dedi.

İktidardaki birinci ayını dolduran Taliban önceki dönemine göre daha ılımlı olacağı sözünü verse de, bugün Herat'tan gelen görüntüler dünyada şok etkisi yarattı. Taliban, adam kaçırmakla suçladığı dört erkeği Herat'ta şehir meydanındaki vinçlere astı ve kent sakinleri güpegündüz gerçekleşen idamları izledi.

 

 

Siyasetcafe.com

 

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.