Taliban kadın voleybolcunun kafasını kesti

Taliban kadın voleybolcunun kafasını kesti

Taliban yönetimindeki Afganistan'da kadınlara yönelik kısıtlama ve şiddet devam ederken, Afganistan Gençler Kadın Milli Voleybol Takımı oyuncusu kafası kesilerek öldürüldü.

ABD'nin Afganistan'ı terk etmesinin ardından Kabil'e giren ve kah dondurma yiyerek kah çarpışan otomobillere binerek tüm dünyaya “ılımlı İslam” mesajı vermeye çalışan Taliban’ın Afganistan Genç Kadın Voleybol Milli Takım sporcusu Mahjabin Hakimi’yi kafasımı keserek öldürdüğü bildiriliyor.

Söz konusu bilgiyi, İndependent'a konuşan Afganistan milli takım hocasının doğruladığı da aktarılıyor.

''BİRÇOK SPORCU KORKU İÇİNDE''

Taliban tarafından başına bir şey gelmemesi için ismi Suraya Afzali olarak değiştirilen kişi, cinayeti teyit etti. Afzali, “Yaşananlar nedeniyle birçok sporcunun korku içinde” yaşadığını söyledi.

''İNTİHAR ETTİĞİNİ ÖNE SÜRENLER...''

Konuya ilişkin sosyal medya hesabından paylaşım yapan gazeteci Savash Porgham, Hekimi'nin öldürülmediğini intihar ettiğini öne sürenler olduğu belirterek; ''Mahcebin Hekimi'nin öldürülmediğini, intihar ettiğini öne sürenler ölüm ilanını paylaşıyorlar ama ya Farsça bilmiyorlar ya da yalan söylüyorlar. Ölüm ilanında "merhumenin şehadetini üzüntüyle duyururuz" deniliyor. Intihar eden biri için "şehadet" tabiri kullanılmaz!'' ifadelerini kullandı.

Porgham ayrıca ölüm ilanını da sosyal medyadan paylaştı:

 

 

taliban.jpg

 

siyasetcafe.com

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.