Taliban resmen duyurdu: Müzik dinlemek ve kadınların yalnız başına seyahat etmesi yasak

Taliban resmen duyurdu: Müzik dinlemek ve kadınların yalnız başına seyahat etmesi yasak

Taliban sözcüsü, Afganistan yönetiminin Taliban'ın eline geçmesi sonrası getirilecek yasakları anlattı.

Taliban Sözcüsü Zabihullah Mücahid, 15 Ağustos'ta başkent Kabil'i ele geçirmeleri sonrasında Batı medyasına ilk mülakatı verdi.

ABD'den New York Times'a konuşan sözcü, Afganistan'da müziğin yasaklanacağını ve birkaç gün süren gezilerde kadınların bir erkek refakatçi ile seyahat etmesi gerekeceğini duyurdu.

 

MÜZİK YASAKLANACAK

 

Mücahid, "Müzik İslam'da yasak ama biz insanları bu tür şeyleri yapmamaya ikna edebileceğimizi umuyoruz. Bu Taliban yönetimi altında her şey önceki rejimden farklı olacak'' ifadelerini kullandı.

 

KADINLAR UZUN SEYAHATLERE TEK BAŞINA ÇIKAMAYACAK

 

Taliban'ın geleceği inşa etmek için geçmişte olanları unutmak istediğini savunan ve şimdiden intikam operasyonları düzenlediği haberlerini reddeden Mücahid, Taliban'ın 1996-2001 dönemindeki gibi yeniden kadınları evde oturmaya veya yüzlerini örtmeye zorlayacağı endişelerinin temelsiz olduğunu iddia etti.

Kadınlara getirecekleri yeni erkek vesayet sistemini, evden çıkan kadına erkek vasinin eşlik etmesi şartının sadece üç gün ya da daha uzun süren seyahatler için geçerli olacağını, okula, işyerine, üniversiteye ya da hastaneye giderken geçerli olmayacağını aktaran Taliban Sözcüsü; kadınların iş hayatına geri dönmelerine izin vereceklerinden, ama bunun için başlarını örtmelerinin şart olduğundan söz etti.

 

KADINLARIN EVDE KALMALARINI İSTEMİŞLERDİ

 

Taliban geçtiğimiz günlerde de kadınların evden çıkmaması gerektiğini, sahadaki güçlerinin kadınlarla nasıl konuşulacağını bilmediğini açıklamıştı.
 

 

Siyasetcafe.com

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.