Taliban, ünlü sanatçıyla önce çay içti sonra infaz etti

Taliban, ünlü sanatçıyla önce çay içti sonra infaz etti

Taliban, Afgan halk sanatçısı Favad Andarabi'yi infaz etmişti. Sanatçının ailesi Taliban'ın önce çay içtiklerini daha sonra ise Andarabi'yi öldürdüğünü söyledi.

Yaylı bir ud çalan ve geleneksel şarkılar söyleyen Favad Andarabi'nin Taliban tarafından öldürüldüğü ortaya çıkmıştı. Favad'ın oğlu Jawad, adını aldığı Andarabi Vadisi'ndeki cinayet hakkında ''Çiftlikte onu başından vurdular'' demişti.

 

ÇAY İÇTİKTEN SONRA ÖLDÜRMÜŞLER

 

Associated Press'e konuşan diğer aile üyeleri ise Taliban militanlarının önce evlerinde arama yaptığını, çay içtiğini daha sonra ise Fawad Andarabi'nin evden zorla dışarı çıkarılıp öldürüldüğü söyledi.

 

''VAHŞİCE ÖLDÜRDÜLER''

 

Eski içişleri bakanı Mesud Andarabi de sanatçının öldürülmesini attığı tweetle duyurdu. Mesud, ''Andarab'da Taliban vahşeti devam ediyor. Bugün bu vadiye ve halkına neşe getiren folklorik şarkıcı Favad Andarabi'yi vahşice öldürdüler. Burada söylediği gibi 'Güzel vadimiz… atalarımızın toprakları…Taliban'ın vahşetine boyun eğmeyecek'' dedi.

Taliban sözcüsü Zabihullah Mücahid ise AP'ye bu olayı araştıracağını söyledi.

Mücahid, geçtiğimiz hafta New York Times gazetesiyle bir söyleşi yapmış, müziğin İslam'da yasak olduğunu iddia ederek kamusal alanda yasaklanacağını söylemişti.

 

Siyasetcafe.com

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.