Taliban'dan burka giymeyen kadın öğrencilere kırbaç

Taliban'dan burka giymeyen kadın öğrencilere kırbaç

Afganistan'daki Badakhshan Üniversitesi'ne burka giymedikleri için alınmayan kadın öğrenciler, olayı protesto edince Taliban hükümet görevlisi tarafından kırbaçlandı.

Afganistan'ın kuzeydoğusundaki bir üniversiteye girmek isteyen, ancak burka giymedikleri için girişlerine izin verilmeyen Afgan kadınlar, eğitim haklarına engel olunmasını protesto ettikleri için "erdem memuru" denilen bir Taliban hükümet görevlisi tarafından kırbaçlandı.

Sosyal medyada paylaşılan video, kadın öğrencilerin geçtiğimiz pazar günü Badakhshan Üniversitesi'nin kapısı dışında Taliban hükümetinin personeli tarafından saldırıya uğradığını gösterdi.

 

KADIN ÖĞRENCİLERİ KOVALAYIP KIRBAÇLA VURDU


Görüntüler görevli, kapıları yumruklayarak içeri girmek isteyen öğrencilerin peşinden koşarak elindeki kırbaçla onlara vuruyor.

Öğrenciler, kadınlar için Taliban tarafından zorunlu kılınan burkayı giymedikleri için üniversiteye girişlerine izin verilmediğini söyledi.

Düzinelerce protestocu kadın öğrenci, “eğitime erişim” için sloganlar attı.

 

REKTÖR'DEN AÇIKLAMA: TALEPLERİNİZ GERÇEKLEŞECEK


Üniversitenin rektörü Naqibullah Qazizada, Taliban'ın "erdem memuru" tarafından öğrencilere yönelik baskıyı kabul etti ve öğrenci taleplerinin gerçekleştirileceği konusunda güvence verdi.

Yerel yetkililer, öğrencilerin önüne kapıların kapatılması kararının, üniversitenin yönlendirme komitesi tarafından alındığını bildirdi.

 


Siyasetcafe.com

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.