Tayland'da eski polis kreşe silahlı saldırı düzenledi: Çok sayıda can kaybı var

Tayland'da eski polis kreşe silahlı saldırı düzenledi: Çok sayıda can kaybı var

Tayland'ın kuzeyinde bir kreşe silahlı saldırı düzenlendi. Saldırıda 22'si çocuk 34 kişi hayatını kaybetti.

Tayland'ın kuzeydoğusundaki Nong Bua Lam Phu eyaletinde yer alan bir kreşe silahlı saldırı düzenlendi. Saldırıda 22'si çocuk 34 kişi hayatını kaybetti. Failin eski bir polis olduğu açıklandı. Saldırı sonrası failin eşini ve çocuğunu öldürdükten sonra intihar ettiği belirtildi.

Polis konuya ilişkin ilk açıklamasında en az 31 kişinin hayatını kaybettiğini duyurdu. Hayatını kaybedenler arasında yetişkinler ve çocukların olduğu öğrenildi.

Bir polis sözcüsü, Tayland'ın kuzeydoğusundaki bir vilayette düzenlenen toplu silahlı saldırıda çok sayıda kişinin hayatını kaybettiğini söyledi.

 

f-009.jpg

 

ÖLÜ SAYISI 34'E YÜKSELDİ


Kısa süre sonra polis yeni bir açıklama yaparak ölü sayısının 34'e yükseldiğini duyurdu. Taylandlı yetkililerin yaptığı açıklamaya göre, hayatını kaybedenlerin 22 tanesi çocuk.

Ölü konusunda net bir açıklama yapılmazken, başka bir polis sözcüsü saldırıda ölü sayısının çok fazla olduğunu açıkladı. Polis Sözcüsü Yardımcısı Archon Kraitong Reuters'e verdiği demeçte, "En az 31 ölü var, saldırıya dair ayrıntılar hala geliyor" dedi.

 

SALDIRGAN ESKİ POLİS


Tayland hükümet sözcüsü, tüm emniyet birimlerinin saldırganı bulması için harekete geçirildiğini, saldırganın eski bir polis memuru olduğunu söyledi.

Fail, eski bir polis olan 34 yaşındaki Panya Khamrap. Khamrap'ın geçen yıl ordudan kovulduğu açıklandı. Raporlar, Panya'nın geçen yıl bir uyuşturucu testinde başarısız olduğu için polis teşkilatındaki görevinden kovulduğunu söylüyor.

 

HEM SİLAH HEM BIÇAK KULLANDI


Tay polisi ayrıca, tüm yetkililerin, eski bir polis olduğu öğrenilen saldırganı yakalamak için alarma geçirildiğini söyledi. Olay yerine çok sayıda sağlık ve güvenlik ekibi sevk edildi. Saldırganın hem silah hem de bıçak kullandığı öğrenildi.

 

EŞİNİ VE ÇOCUĞUNU ÖLDÜRÜP İNTİHAR ETTİ


Ulsulararası haber ajansları, saldırganın, karısını ve çocuğunu da öldürüp intihar ettiğini duyurdu.


Siyasetcafe.com

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.