Tebrizli vekilden İran'ı şok edecek çıkış:Ermenistan Karabağ'ı terk etmelidir

Tebrizli vekilden İran'ı şok edecek çıkış:Ermenistan Karabağ'ı terk etmelidir

İran meclisinin Tebrizli milletvekili Ruhullah Mütafakkirazad Azerbaycan'a destek vererek, "Ermenistan Karabağ'ı terk etmelidir" dedi

APA'nın Tahran bürosunun verdiği bilgiye göre, bunu İran parlametosunun Tebriz milletvekili Ruhullah Mütafakkirazad, Azerbaycan-Ermenistan savaşı hakkında verdiği demeçte, Azerbaycan'nın haklarını koruyan açıklama yaptı.

Bugün İran Hükümet sözcüsünün "Ermenistan ve Azerbaycan bizim dost ve kardeşimizdir" ifadesinden sonra Tebriz'in Türk milletvekili tarafından yapılan açıklama dikkat çekti.

Mütafakkirazad, "Ezilenleri savunmanın her zaman doğru olduğunu düşünüyor ve onları savunuyoruz. "Ülkelerin toprak bütünlüğü ve bağımsızlığı korunmalıdır."dedi

İranlı parlamenterlerin Karabağ'daki gelişmeleri yakından takip ettiğini söyleyen Mutafakkirazad, Ermenistan'ın BM Güvenlik Konseyi Kararları 822, 853, 874 ve 884 uyarınca işgal ettiği Karabağ topraklarını terk etmesi ve çatışmanın taraflarının savaşı durdurması gerektiğini söyledi.

Mütafakkirazad, Bölge dışındaki güçlerin müdahalesinin bölgenin güvenliğini tehdit ettiği konusunda uyarıda bulunarak, güçlerin bölge dışına çekilmesi çağrısında bulundu.

 

siyasetcafe.com

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.