Teknoloji devi Amazon pes dedirtti! Çalışanları tuvalete bile…

Teknoloji devi Amazon pes dedirtti! Çalışanları tuvalete bile…

Teknoloji devi Amazon çalışanlarına uyguladığı insanlık dışı çalışma şartları ile eleştirilerin odağında…

Dünyanın en zengin insanı Jeff Bezos’un sahibi olduğu Dünya devi Amazon şirketi eleştirilerin odağı haline geldi.

Amazon’un İngiltere’deki deposuna giren yazar James Bloodworth, çalışanların ne kadar zor şartlarda çalıştıklarını ortaya çıkardı.

İngiliz The Sun Gazetesi’ne skandal çalışma koşullarını anlatan Bloodworth, çalışanların kendilerine konulan hedefleri kaçırmamak için tuvalete gitmek yerine ihtiyaçlarını şişelere giderdiklerini söyledi.

TUVALETLERİNİ ŞİŞELERE YAPIYORLAR

Hatta bazı çalışanların tuvalete gitmeye zamanları olmadığı için su içmediklerini aktaran Bloodworth, “Üst katta çalışanlar tuvalete gitmek için dört kat merdiven inmek zorunda kalıyor. ‘Boş geçirdikleri’ zaman yüzünden cezalandırılmaktan ve işlerini kaybetmekten korkan insanlar tuvaletlerini şişelere yapıyordu.” dedi.

MOLA VERENLERE UYARI

Teknoloji devi Amazon’un belirlediği hedefler sebebi ile depo çalışanlarının ürünleri ne kadar hızlı seçip paketlediğini takip ettiği ve çok sıkı zamanlanmış molalar koyduğu biliniyordu. Şirket, uzun molalar veren veya hedeflerini tutturamayan çalışanlarına ikazda bulunuyor, uyarı puanları veriyor.

Amazon’da depo çalışanıyla yapılan anket sonucunda çalışanların dörtte üçünün zaman kısıtlamaları nedeniyle tuvalete gitmeye çekindikleri ortaya çıktı. Yapılan ankette ismi açıklanmayan bir Amazon çalışanının yaptığı açıklamalar dikkat çekti: “Hedeflerimiz inanılmaz şekilde artırıldı. Tuvalete gitmeye zamanım olmadığı için su içmiyorum.”

DOKTOR RAPORUNA RAĞMEN…

Başka bir kadın çalışan ise hamileyken hastalandığında şirketin kendisine uyarıda bulunduğunu, kötü hissetse de işine gittiğini söyledi: “Çok kötü hissetmeme rağmen işe gittim ve iki saatin sonunda artık takatim kalmadı. Müdürüme hasta olduğumu söyledim ve doktora gittim. Doktor raporu getirmeme rağmen resmi bir uyarı aldım.”

Amazon ise geçmişte de duyduğu bu iddiaları tümüyle reddederken, ankete katılanların Amazon çalışanı olduklarından şüphelendiklerini belirtti.

siyasetcafe.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.