Teknoloji devleri Facebook, Amazon, Apple ve Google'ın CEO'ları ABD Kongresi'nde ifade verecek

Teknoloji devleri Facebook, Amazon, Apple ve Google'ın CEO'ları ABD Kongresi'nde ifade verecek

Türkiye'de sosyal medya tartışmaları devam ederken, ABD merkezli teknoloji devleri Amazon, Apple, Google ve Facebook'un CEO'ları, Kongre'de tekelleşme konusunda rekabet alt komitesinin karşısına çıkarak ifade verecek.

ABD merkezli teknoloji devleri Amazon, Apple, Google ve Facebook'un CEO'ları Jeff Bezos, Tim Cook, Sundar Pichai ve Mark Zuckerberg, Kongre'de tekelleşme konusunda rekabet alt komitesinin karşısına çıkarak ifade verecek.

4 büyük şirketin CEO'su, Çarşamba günü geçen seneden beri devam eden soruşturma kapsamında, şirketlerinin pazar hakimiyetine yönelik komitenin sorularını yanıtlayacak.

Korona virüs tedbirleri yüzünden Bezos, Cook, Pichai ve Zuckerberg'in Kongre'deki oturuma video konferans yoluyla katılması bekleniyor.

2 HAFTA ÖNCE DE GOOGLE'A KULLANICI VERİLERİ İZİNSİZ KULLANMA NEDENİYLE DAVA AÇILMIŞTI

Dünyanın en büyük internet arama motoru Google’ın ifade vereceği ilk dava olmayacak, geçtiğimiz haftalarda da bünyesinde barındıran Alphabet Inc. şirketine, "akıllı telefonlardaki aplikasyonlar üzerinden kullanıcıların ne yaptığıyla alakalı veri topladığı" gerekçesiyle dava açılmıştı.

ABD'de yapılan şikayette, izinsiz kişisel verileri kullandığı ve kişisel mahremiyeti ihlal ettiği gerekçesiyle Facebook ve Oracle Corp. gibi diğer dev şirketler de suçlanıyor.

Google iddialara karşı henüz bir açıklama yapmamış ama iddialara karşı savaş açtığını duyurmuştu.

 

YOUTUBE KANALIMIZA ABONE OLMAYI UNUTMAYIN!

 

Siyasetcafe.com

 

 

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.