Telefon ekranına bakmaktan korneası delindi

Telefon ekranına bakmaktan korneası delindi

Cep telefonunu iki yıldır maksimum ışık seviyesinde kullanan Tayvanlı genç kadının korneasında 500 delik oluştu.

25 yaşındaki kadın, iki yıl boyunca telefonunu maksimum ışıkla kullandı. Bunun üzerine rahatsızlık hisseden kadın, doktora başvurdu. İlk muayenede gözlerindeki kan damarlarının tıkalı olduğu ve sol korneası üzerinde 500 civarında delik olduğu tespit edildi.

Tayvan’da sekreter olarak çalışan bir kadının telefon ışığını maksimum seviyede tutarak kullanması, korneasında küçük delikler oluşmasına neden oldu.

Sputnik’te yer alan habere göre, Chen adlı kadın, cep telefonunda yaptığı tüm işlemlerde ışık seviyesini maksimumda tuttuğunu söyledi.

Ancak, parlak ekranına alışan Chen, 2018’in Mart ayında gözlerinden rahatsızlık hissetmeye başladı ve bu nedenle doktora başvurdu. Çoğu zaman kanlı gözlerle uyanmaya ve gün boyunca bulanık görmeye başladığını söyleyen genç kadın, önce göz damlaları kullandı ancak işe yaramadığını görünce sağlık kurumuna gitti.

Pingtung Fuying Bilim ve Teknoloji Üniversitesi’nde profesör Hong Qiting, genç kadının gözlerine kan damarlarının tıkandığını ve sol korneasında 500 kadar küçük delikler meydana geldiğini tespit etti.

Durumun dağa da kötüleşmesi üzerine steroid tedavisine başlandı ve genç kadının durumu birkaç gün içinde düzelmeye başladı.

siyasetcafe.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.